
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έστειλε μήνυμα στους αγρότες να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πέραν των μπλόκων σε κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού αναγνώρισε το δικαίωμα των αγροτών να «διεκδικήσουν το δίκιο τους», ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη και θα τηρήσει κατά γράμμα τη νομοθεσία, για όσους θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμες υποδομές της χώρας, όπως λιμάνια και τελωνεία.
«Κανείς δεν θα δεχθεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι αρμόδιες αρχές δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να τεθούν υπό οποιασδήποτε μορφής κινδύνου «ζωτικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας κρίσιμες υποδομές, γιατί θα κινδυνεύσει η ασφάλεια και η ευημερία της χώρας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται τελωνεία και λιμάνια. Όταν πας και καταλαμβάνεις ένα τελωνείο που είναι η είσοδος και η έξοδος της χώρας, υπάρχουν νόμοι συγκεκριμένοι. Να προσθέσω ότι όποιος προκαλεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, δεν θα το ανεχθεί κανείς από εμάς», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στους αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα των δρόμων.
Πρόσθεσε δε πως καταλαβαίνει, γιατί κι ο ίδιος προέρχεται από αγροτικές περιοχές, πως «είναι μάταιο να ασκήσουμε βία σε ανθρώπους που διεκδικούν το δίκιο τους, αλλά παράλληλα δεν θα στερήσουμε από τη χώρα αυτά τα κρίσιμα που έχουν ανάγκη εκατομμύρια Έλληνες».
Πηγή: iefimerida.gr – Χρυσοχοΐδης για μπλόκα αγροτών: «Καμία διάθεση βίας -Θα είμαστε όμως αμείλικτοι για λιμάνια, τελωνεία» – iefimerida.gr
















