Σε δελτίο Τύπου της Επιλογής Ευθύνης αναφέρει:

«Μετά από το ταξίδι του στην Κίνα, συνοδευόμενος, λέει, «από στελέχη και επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού και του real estate» -που μας τους κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό- ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, είπε να καταπιαστεί και με τα θέματα της Επιχείρησης της οποίας προεδρεύει. Και είχε τη φαεινή ιδέα να αναφερθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης υδατικών πόρων. Όχι για να απολογηθεί που τα κάνανε και σ’ αυτό το ζήτημα «μπάχαλο», αλλά για να ψέξει τους προηγούμενους, με αφορμή δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου, κ. Α. Παπαδούλη.

Μιας λοιπόν και ο λόγος είναι περί μνήμης, να του θυμίσουμε ότι τη μελέτη για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου Βόλου την κρατήσανε επί δέκα εννιά (19) ολόκληρους μήνες στα συρτάρια, παρότι είχαν παραλάβει από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ πλήρη φάκελο, έτοιμο προς δημοπράτηση.

Και όταν εδέησαν να τη δημοπρατήσουν, το έκαναν με διαβλητές διαδικασίες, με αποτέλεσμα η Επιτροπή του άρθρου 152 να ακυρώσει την ανάθεση της μελέτης στον ανάδοχο που είχε επιλέξει η ΔΕΥΑΜΒ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση προσέκρουσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Και όλα αυτά, ενώ γνωρίζουν ότι η διαχειριστική  μελέτη  αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη δρομολογηθεί. Αποτέλεσμα; Πέντε χαμένα χρόνια και στο θέμα του νερού».

Προηγούμενο άρθροΑ.Παπαδούλης: είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη καύσης των σκουπιδιών και στο εργοστασίου SRF
Επόμενο άρθροΤο ΤΕΕ κατηγορηματικά αντίθετο στην παραγωγή SRF