“Καμία μάνα να μην φτάνει ποτέ σ αυτό το σημείο που έφτασα εγώ. Καμία μάνα ακόμα και η πιο “ανάξια” να ξέρετε ότι όταν αφήνει το παιδί της, το σπλάχνο της, το κάνει με αβάσταχτο πόνο και με απίστευτες τύψεις. Όταν όμως δεν μπορείς να το ζήσεις(;) τι πρέπει να κάνεις; Όταν στο σπίτι δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, θέρμανση και πολλές φορές ούτε φαγητό; Όταν το παιδί σου χρειάζεται καλής ποιότητας φαγητό, ζέστη και ειδική φροντίδα και κάθε 20 μέρες νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος, τι κάνεις; Όταν χτυπάς πόρτες για βοήθεια, όχι ελεημοσύνη, αλλά βοήθεια να βρεις δουλειά για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις σ αυτό το πλασματάκι ότι πρέπει και δεν ανοίγουν αυτές οι πόρτες, όταν ο πατέρας μου με εγκατέλειψε αβοήθητη και εγώ μετά τον θάνατο του άνδρα μου δεν έχω δουλειά τι να κάνω;”

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην μάνα της 9χρονης που βρίσκεται στο Ορφανοτροφείο, την οποία παρέδωσε η 48χρονη μητέρα της για να μπορέσει να ζήσει και να την φροντίσουν.

Η μητέρα έχει χρέη στη ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΜΒ που αγγίζουν τα 13.000€ , τα οποία παρότι έκανε διακανονισμούς δεν μπόρεσε να τηρήσει καθώς δεν έχει εισόδημα. Ο πατέρας της με τον οποίο δεν έχουν καλές σχέσεις ισχυρίζεται πως της γύρισε την πλάτη

Τώρα η 48χρονη μητέρα, ζει φιλοξενούμενη σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας, σε εξοχική κατοικία που της παραχώρησε για λίγο διάστημα κάποιο συγγενικό πρόσωπο, μέχρι να ορθοποδήσει.

Ζητάει βοήθεια και κυρίως να βρει μια σταθερή εργασία, για να μπορέσει να πάρει πίσω την άρρωστη 9χρονη κόρη της, που παρέδωσε στο Ορφανοτροφείο του Βόλου μη έχοντας άλλη επιλογή όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στη Πρόνοια και τους είπε… “σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω”. Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία.
Η 48χρονη μητέρα είναι μοδίστρα. Δηλώνει ότι μπορεί να δουλεύει ως μοδίστρα στο σπίτι και να φροντίζει το παιδί της ταυτόχρονα. Σήμερα,  βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες, που τη συνοδεύει στο Νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις. Σημειώνουμε ότι έχασε τον σύζυγό της πριν τρία χρόνια από πνευμονία. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη και τότε που ζούσε, αλλά μετά τον θάνατο του, επήλθε η πλήρης κατάρρευση. Ένα χρόνο πριν τον θάνατο του πατέρα αρρώστησε και το κοριτσάκι.
Τα τελευταία λόγια της μάνας στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ήταν:  Μπορώ να κάνω όποια δουλειά χρειαστεί. Πρέπει να ζήσουμε και το μόνο που ζητάω είναι να δουλέψω. Στεναχωρήθηκα πολύ που διάβασα να λέγονται σε βάρος μου τόσα άσχημα πράγματα ότι εγκατέλειψα το παιδί μου. Σε καμιά μάνα να μην συμβεί ποτέ. Δεν το εύχομαι. Όποιοι με κατηγορούν, ας το ξανασκεφτούν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, gegonotanews.gr



Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, από σήμερα -Ποιοι εξαιρούνται
Επόμενο άρθροΜητέρα μαθητή: Λανθασμένη η αφήγηση του καυγά μαθητών σε Γυμνάσιο του Βόλου από τον νονό