
Το ποσο των 5 εκ ευρω κατεθεσε χυες το υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Μαγνησία από τις βροχοπτώσεις του Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29 έργα αποκατάστασης μετά από θεομηνίες, συνολικού προϋπολογισμού 55,9 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ζημίες των μηνών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019. Με εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε δια περιφοράς, λόγω κορωνοϊού, έδωσε την έγκριση, προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να προχωρήσουν σε υλοποίηση:
– 8 έργα στην Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμό ερεισμάτων, κατασκευή τεχνικών έργων, καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων στους Δήμους Κιλελέρ, Τεμπών, Ελασσόνας και Αγιάς.
– 4 έργα στην Π.Ε. Μαγνησίας, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε αποκαταστάσεις στο οδικό και υδρογραφικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας.
– 8 έργα στην Π.Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 30,6 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμούς στην κοίτη του Πηνειού, στους παραπόταμούς του, σε ρέματα και χειμάρρους και σε αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας.
