
Στοιχεία από τη σύγκριση του ποσοστού των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων ασθενών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εντατικές των νοσοκομείων της χώρας μας, που παρουσίασε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ από κάθε 9.000 εμβολιασμένους βρίσκεται ένας στην εντατική.
Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Πρόσθεσε ότι το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πέρα από τα όριά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».
Για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι εφαρμόζονται για να τους προστατεύσουν και πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν.
Πηγή: iefimerida.gr – Εξαδάκτυλος: Στην εντατική 1 στους 9.000 ανεμβολίαστους -1 στους 100.000 εμβολιασμένους
















