
«Αδιαφανείς διαδικασίες» και απευθείας αναθέσεις «με χαμηλή έκπτωση, χωρίς αιτιολόγηση» καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, κατηγορώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Καρδίτσας, για τη διαχείριση των χρημάτων που έλαβαν, με σκοπό να γίνουν τα απαιτούμενα έργα μετά τη θεομηνία του «Ιανού» που ισοπέδωσε την πόλη της Καρδίτσας.

Ο κ. Αλεξάκος με δηλώσεις του στη LarissPress σημειώνει πως «μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση στις αιτιάσεις του», στοχοποιώντας τους κ. Κώστα Αγοραστό και Βασίλη Τσιάκο ως υπεύθυνους για την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλιών.
Ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας σε δημόσια παρέμβασή του είχε υποστηρίξει πως «για να διαπιστωθεί η αλήθεια των λεγομένων μου, δεν έχει παρά η Πολιτεία να αναθέσει σε σώμα επιθεωρητών τον έλεγχο των επιμετρήσεων του 20% των έργων με ανάθεση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με κλήρωση και τότε θα φανεί ανάγλυφα γιατί διατέθηκαν πολλά λεφτά και ο κόσμος βλέπει ελάχιστο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την ταχύτητα, η ανοιχτή πρόσκληση -πάντα με τη διαδικασία του επείγοντος- είναι πιο γρήγορη γιατί αποφεύγονται οι ενστάσεις και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.»

Αναλυτικά ο κ. Αλεξάκος σημειώνει:
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Καρδίτσας φέρουν βαρύτατη ευθύνη γιατί πλημμύρισε η πόλη εξ αιτίας της άγνοιας και της πλήρους απραξίας κατά τη διάρκεια του «Ιανού». Αντί να αισθανθούν τύψεις, να ζητήσουν συγγνώμη και να προσπαθήσουν να ανατάξουν τον Νομό και τον Δήμο με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ νόμιμων μεν, αδιαφανών δε, αναθέσεων.
Οι αναθέσεις δεν περιορίστηκαν το πρώτο διάστημα μετά τον «Ιανό» αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα χωρίς καμία αιτιολόγηση και χωρίς να υπάρξει ανοιχτή και διάφανη διαδικασία. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ανάδειξη της αδιαφάνειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση στις αιτιάσεις μου. Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να παρεμβαίνω διαμορφώνοντας προτάσεις ώστε να μειωθεί θεσμικά η υποκειμενικότητα και η ροή αδιαφανούς χρήματος.
Λ.Π.
Πηγή: larissapress.gr
