Εικόνα χάους άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση χθες το απόγευμα, στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά το πέρασμά τους, η ομάδα των 30 αντιεξουσιαστών, περίπου, προκάλεσε φθορές σε 11 καταστήματα, 2 τράπεζες και σημάνσεις σε αρκετούς δρόμους -όχι μόνο στη Βουκουρεστίου.

Στα κατεστραμμένα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με τους ανθρώπους των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από κουκουλοφόρους που ζητούν να πάρει άδεια ο εκτελεστής-δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν γίνεται όλη η πόλη να είναι όμηρος 30 τραμπούκων και πως την επόμενη ημέρα των εκλογών αυτό θα σταματήσει.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουκουρεστίου
«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Την επόμενη ημέρα αυτό θα σταματήσει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αυτή η εικόνα θα σταματήσει. Δεν γίνεται οι καταστηματάρχες να είναι στο έλεος των τραμπούκων. Αν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευτεί, αυτό θα σταματήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, συνομίλησε με καταστηματάρχες, οι οποίοι του εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και του είπαν πως είναι πλέον στο έλεος των κουκουλοφόρων. «Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο».

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν το παράπονό τους ότι κανένας από την κυβέρνηση δεν πήγε στο σημείο να δει τις καταστροφές που προκαλεσαν.


Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για άδεια -Από το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών


Απορριπτική είναι η απόφαση του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια, όπως μεταδίδουν, τα τελευταία λεπτά, τα Μέσα Ενημέρωσης του Βόλου.

Σύμφωνα με το magnesianews, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών λέει για δεύτερη φορά «όχι» στο αίτημα του πολυϊσοβίτη, που από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, το Συμβούλιο εξέδωσε το 93/10 βούλευμα, με το οποίο απορρίπτεται το αίτημα για άδεια του συγκεκριμένου κρατούμενου για ουσιαστικους λόγους.

Πηγή:https://www.iefimerida.gr/ellada/dimitris-koyfontinas-thrypsala-i-boykoyrestioy

Προηγούμενο άρθροΕκπλήξεις στη δημοσκόπηση της MRB -Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΜατίνα Πρίγκου: Η ταυτότητα Μικρομεσαίων Πόλεων και ο Αστικός Τουρισμός. Η περίπτωση του Βόλου