
Οργισμένος εμφανίζεται ο Αχιλλέας Μπέος από την καταδίκη σε τέσσερις μήνες των δημοτικών του συμβούλων για λιπομαρτυρία, για το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν στην διαδικασία -όχι μια φορά- της εκδίκασης της μήνυσης τους εις βάρος των κ.κ Κλειμόπουλου και Φραγκουδάκη. Ο δήμαρχος Βόλου θεωρεί ότι, οι δικαστές υποτάχθηκαν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποιώντας το γνωστό αλαζονικό εξυπνακίστικο ύφος που χαρακτηρίζει τις πολιτικές δηλώσεις του και παρουσία. Υπερασπιζόμενος δε, τους καταδικασθρντες συμβούλους του μιλά για επώνυμους πολίτες, λες και όλοι οι άλλοι που μπαίνουν στο στόχαστρο του μέσω των δικαστηρίων κατά καιρούς, “φύτρωσαν” δεν έχουν μάνες και οικογένειες.
Η ανακοίνωση του κ.Μπέου:
Χωρίς τον Σπύρο Μπιμπίλα μας ήρθε στον Βόλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου και δυστυχώς το σόου της, με σκηνικό τα Δικαστήρια του Βόλου, δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. Αλλωστε με ένα Κλημόπουλο ή ένα Πατσιαντά sold out δεν κάνεις. Το ξύλο που «έφαγε» ο Βαρουφάκης αποδείχθηκε πιο επιδραστικό σε επίπεδο εντυπώσεων
Η εξ Αθηνών, λοιπόν, δικηγόρος (αλήθεια οι Βολιώτες δεν ήταν επαρκείς για τους επαναστάτες της “Πλεύσης”;) και αρχηγός κόμματος (!) ήλθε, προκάλεσε και απήλθε. Την επόμενη φορά ας βρει μια μάντρα να σκαρφαλώσει, όπως έκανε κάποτε εκεί στην Αγ. Παρασκευή. Ισως σταθεί πιο τυχερή…
Πάντως είναι απογοητευτική η διαπίστωση ότι δικαστικοί λειτουργοί φοβούνται και υποτάσσονται στις προκλήσεις – θεατρινισμούς ακραίων στοιχείων, όπως η συγκεκριμένη δικηγόρος, δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και εν τέλει τιμωρούν επώνυμους και επώνυμες πολίτες του Βόλου, αιρετούς και αιρετές, που επί σειρά ετών υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Αναμφίβολα πλήττεται, δι ‘αυτού του τρόπου, το κύρος της Δικαιοσύνης και αποτελεί ντροπή.
Ανακοίνωση των καταδικασθέντων Συμβουλων
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι καταδικασθέντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπέου που μιλούν για “γραφική πολιτική φιγούρα” αναφερόμενη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου:
“Με θράσος και προκλητικότητα, που εκπλήσσουν ακόμη και όταν αναφερόμαστε σε αυτή, η περιβόητη για τις πολιτικο- κομματικές της περιπέτειες Ζωή Κωνσταντόπουλου ήρθε στην όμορφη πόλη μας, απογειώνοντας την γραφικότητα, περίπου σαν “τιμωρός” όσων έκαναν την αποκοτιά να μην συμμορφώνονται στις όχι και τόσο καθαρές και διαυγείς επιδιώξεις της.
Εκφράστηκε προσβλητικά και περιφρονητικά για εμάς επειδή επιθυμούμε να μην δώσουμε συνέχεια στη δικαστική διένεξη με συγκεκριμένους συμπολίτες μας, αφού στο διάστημα που διέρρευσε από την γέννεση της διαφορά μας μέχρι σήμερα όλοι και όλα κρίθηκαν με τις διαφανείς και δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες.
Σε κάθε περίπτωση, ως επαγγελματίες, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, μέλη αυτής της κοινωνίας που υπηρετούμε την πόλη μας με συνέπεια, επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς σε αυτή την γραφική πολιτική φιγούρα και δηλώνουμε ότι δεν θα την ακολουθήσουμε στα καμώματά της. Έχουμε και ως απλοί πολίτες και ως αιρετοί πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούμε από τα τερτίπια της Ζωής, που φαίνεται ψάχνει με κάθε τρόπο λόγο ύπαρξης στη δημόσια σφαίρα.
Μουλάς Γεώργιος, Καπουρνιώτης Μιχάλης, Ζέρβας Ανδρέας, Χάλαρη Σοφία, Κότογλου Δέσποινα, Μαλαματίνης Απόστολος, Σταυρίδης Θανάσης, Ζαρκάδας Απόστολος, Σαββάκης Αριστείδης, Στεφόπουλος Χρήστος, Θεοδώρου Αθανάσιος, Μποντού-Τοκαλή Γεωργία, Μορφογιάννη Αναστασία, Μπατζιάκας Αναστάσιος, Βλιώρας Γεώργιος, Γανωτής Κωσταντίνος
