Σε δήλωση για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ, Απόστολος Ριζόπουλος. Αναλυτικότερα ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει:
“Με αργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στον Βόλο, με κίνδυνο στο ξέσπασμα της επόμενης καταιγίδας, κυρίως οι συνοικίες που ήδη πνίγηκαν, από την απουσία αντιπλημμυρικών έργων και τις κακοτεχνίες, να ξαναβρεθούν στην ίδια τραγική κατάσταση. Φαίνεται ότι συνεχίζουν κυβέρνηση Περιφέρεια και δήμος Βόλου να μετράνε με το ίδιο ζύγι του «κόστους – οφέλους» την αποκατάσταση των ζημιών, με ενδεχόμενο οι κάτοικοι του Βόλου να υποστούν μια νέα καταστροφή.
Αυτή την στιγμή, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνοικίες Παλιό Λιμεναρχείο, Νεάπολη, Νέο Δέλτα, Αγ. Ανάργυροι και Τσαλαπάτα, καθώς επίσης και στις παρόχθιες συνοικίες του Κραυσίδωνα. Ήδη έχει ανακοινωθεί κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα για την επόμενη εβδομάδα!
Να αποσυρθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι φερτές ύλες από τον Κραυσίδωνα και να απομακρυνθούν τα κλαδιά και οι κορμοί από τις γέφυρες. Να ριχτούν στη μάχη περισσότερα μηχανήματα και φορτηγά για την απομάκρυνση των μπάζων. Μέχρι τώρα επιχειρεί μόνο ένα μηχάνημα! Να καθαριστούν τα Βουλωμένα φρεάτια και να απομακρυνθούν άμεσα τα χώματα και οι λάσπες από τους δρόμους. Στο Παλιό Λιμεναρχείο να σπάσει ο τοίχος στο λιμάνι και να αντικατασταθεί άμεσα με σιδερένια κάγκελα. Να ελεγχθεί, επίσης το αντλιοστάσιο και να διασφαλιστεί η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Στο Νέο Δέλτα να γίνει καθαρισμός και εμβάθυνση του ρέματος άμεσα, μέχρι να δοθεί οριστική τεχνική λύση στο πρόβλημα”.

