

Συνεργασία είχε, σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2025, η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα για θέματα του νομού. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν, αναλυτικά, την πορεία υλοποίησης του νέου πυροσβεστικού μεγάρου του Βόλου, την εξέλιξη της χρηματοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων Βελεστίνου και Αργαλαστής καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες καταστηματάρχες της περιοχής της Αγριάς.
Ειδικότερα, για το σύγχρονο πυροσβεστικό μέγαρο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, την παρούσα χρονική στιγμή, αναμένεται η σχετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία αποτελεί απαραίτητη γραφειοκρατική διεργασία για να ενταχθεί η χρηματοδότηση του μεγάρου σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνεπώς να ξεκινήσει, αμέσως μετά, η υλοποίησή του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρέτας, από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2024, έχει παραμείνει πιστός στην δέσμευσή του για την ανέγερση ενός σύγχρονου πυροσβεστικού σταθμού στον Βόλο και, με την σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, προχωρά, συστηματικά και μεθοδικά, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τον σχεδιασμό, την χρηματοδότηση και την κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν. Μαγνησίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Στην συνέχεια, ο κ. Κουρέτας, αναφέρθηκε, εκτενώς, τόσο στο έργο του κλειστού γυμναστηρίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το οποίο αποτελεί αίτημα πολλών ετών της τοπικής κοινωνίας, όσο και στην ανέγερση του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στην Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής του Νοτίου Πηλίου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών όλων των σχολικών βαθμίδων της περιοχής (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο). Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι τα κονδύλια για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ, έχουν προγραμματισθεί για το έτος 2026 από την περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Ενώ, σε σχετική ερώτηση της βουλευτή για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καταστηματαρχών της περιοχής της Αγριάς ο περιφερειάρχης την ενημέρωσε ότι, αυτές, συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ, θα αρχίσουν να καταβάλλονται εντός των προσεχών ημερών και σημείωσε ότι οι συνάδελφοί τους καταστηματάρχες στην περιοχή των Αλυκών τις έχουν, ήδη, λάβει.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, για μία ακόμη φορά, τον περιφερειάρχη για την υποστήριξή του όσον αφορά στην υλοποίηση σημαντικών έργων του νομού δήλωσε ότι: «Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κουρέτας, με την αδιαμφισβήτητη χρηματοδοτική στήριξή του με στοχευμένες προσεγγίσεις, ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πληθυσμού του νομού μας συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριότητας των πληγέντων καταστηματαρχών, η ανέγερση των κλειστών γυμναστηρίων Βελεστίνου και Αργαλαστής καθώς και η δέσμευση για την κατασκευή του πυροσβεστικού μεγάρου Βόλου καταδεικνύει τις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Μαγνησία».
