Πλημμύρισαν 50 επιχειρήσεις και 20 σπίτια

skiavroxilimani

Στα 232,8 χιλιοστά φτάνει το ύψος βροχής στη Σκιάθο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, αποτυπώνοντας την ένταση των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα, με δρόμους να μετατρέπονται σε χειμάρρους, καταστήματα και κατοικίες να πλημμυρίζουν, ενώ δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Παράλληλα, καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η ποσότητα των 234,5 χιλιοστών αντιστοιχεί σε περίπου 234,5 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλο όγκο νερού, ο οποίος επιβαρύνει σημαντικά το έδαφος και τα συστήματα απορροής, ιδίως όταν πέφτει μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κακοκαιρίας, ενώ η πλήρης έκταση των ζημιών αναμένεται να αποσαφηνιστεί από την καταγραφή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ζητούμενο πλέον είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων και η στήριξη των κατοίκων και των επαγγελματιών που υπέστησαν ζημιές.

Η Σκιάθος μετρά τις πληγές της, με το ύψος της βροχής να αποτελεί έναν ακόμη δείκτη της έντασης του φαινομένου.

Ζημιές σε 50 επιχειρήσεις και 20 σπίτια

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, έχει ζητηθεί να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Συνεχίζει η βροχή και οι άνεμοι. Κάνουμε αποκαταστάσεις στο κεντρικό δίκτυο που έχουμε κάποια φερτά. Είχαμε κάποιες πτώσεις δέντρων και δύο αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά. Το φαινόμενο φαίνεται ότι υποχωρεί», σημειώνει προσθέτοντας πως 40 με 50 επιχειρήσεις και 15 με 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη δρομολόγηση των αποζημιώσεων και τη διενέργεια αυτοψιών από τα τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

skiathosvoice.gr



Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση – θρίλερ για τη διάσωση των επιβαινόντων του ιστιοφόρου που προσάραξε στην Αλόννησο (εικόνες)
Επόμενο άρθροΜειώσεις 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και 20 λεπτά στο diesel – Αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης