«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική. Μύθος η έλλειψη εναλλακτικής»

Κάλεσμα πολιτικής αλλαγής στις επερχόμενες εκλογές απηύθυναν από τον Βόλο ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Βαγγέλης Τσόγκας. «Είναι μεγάλος πολιτικός μύθος ότι στη χώρα δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», είπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Κυψέλη και έθεσαν το δίλημμα: «Θέλουμε μία τετραετία όπως τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ή πολιτική αλλαγή;».
Οι δύο τους ως επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσαν στην αγορά και συναντήθηκαν με πολίτες για να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του κόμματος στην κοινωνία υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική.
«Συνεχίζουμε την πορεία προς το λαό. Επικοινωνούμε με τους πολίτες, ανταλλάσσουμε απόψεις μαζί τους και εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας», τόνισε ο κ. Μουλκιώτης για τις διαδοχικές συναντήσεις.
Όπως έγινε γνωστό, μετά τις 15 Νοεμβρίου, στον Βόλο θα περιοδεύσει και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος «οργώνει» όλη τη χώρα με ορίζοντα τις κάλπες. Μέσα στον επόμενο ένα μήνα θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Μάλιστα ο κ. Τσόγκας δήλωσε σίγουρος ότι αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ έχει σίγουρη την μία έδρα στον νομό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μουλκιώτης έκανε αναλυτική αναφορά στην κοινοβουλευτική μάχη που δόθηκε για το ιδιωτικό χρέος, καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ότι επιχείρησε να περάσει εξυπηρετήσεις στα funds «από την πίσω πόρτα». «Η Ν.Δ. πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Τέρμα όμως τα ψέματα ότι δήθεν προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι από το νομοσχέδιο «αχταρμά», όπως το χαρακτήρισε, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε θετικά μόνο στα άρθρα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία των πολιτών.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που διαθέτει πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα, ζητώντας «ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο». «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο το δούλεμα της Ν.Δ. στον ελληνικό λαό», σημείωσε ενώ απέκλεισε κάθε προοπτική συνεργασίας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης. Σε βασικά ζητήματα έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Μάλιστα οι απόψεις της ΕΛΑΣ συμπτωματικά είναι ίδιες με του κ. Μητσοτάκη», είπε.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική. Εχει τις ρίζες του στην κοινωνία και έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο που δεν έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ούτε έχει εξαρτήσεις» είπε εξάλλου από την πλευρά του ο κ. Τσόγκας, θίγοντας μια σειρά ζητημάτων που «καίνε» τους πολίτες: τα funds που απειλούν να ξεσπιτώσουν τους πολίτες, την ακρίβεια, το κόστος της βενζίνης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι η δέκατη ακριβότερη χώρα παγκοσμίως στην τιμή της βενζίνης, αλλά και το θέμα της αγοραστικής δύναμης. «Κατρακυλήσαμε από την προτελευταία, στην τελευταία θέση της λίστας των χωρών για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Το καταφέραμε και αυτό», είπε με νόημα.
Το κλιμάκιο το απόγευμα θα έχει συζήτηση με σωματεία εργαζομένων και τις Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για εργασιακά θέματα.
Η περιοδεία θα κλείσει με την παρουσίαση του προγράμματος που θα γίνει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Κυψέλη».
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ – taxydromos.gr

















