
Κανένα πλοίο από Ιταλία δεν έρχεται στον Βόλο για να ξεφορτώσει αυτοκίνητα δήλωσε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με επιστολή του ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Χάγιας, μετά την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου που δημοσιοποίησε το ζήτημα υποστηρίζοντας πως θα αντιδράσει με κάθε τρόπο, εμποδίζοντας μια τέτοια εξέλιξη. Ο ναυτιλιακός πράκτορας δήλωσε πως είναι ψέμα η άφιξη των πλοίων και προφανώς υπήρξε παραπληροφόρηση του δήμου και λάθος ενημέρωση. Το σχέδιο για να ανοίξει μια γραμμή μεταφοράς αυτοκινήτων για τον Βόλο ήταν να έρχονται πλοία από Κορέα και να μεταφέρονται στη Γερμανία, αλλά στον ανταγωνισμό των προσφορών και των παροχών το λιμάνι της Μάλτας προκρίθηκε ως η καλύτερη λύση για συνεργασία και η προσπάθεια για να ανοίξει η γραμμή χάθηκε.
«Αυτοί που δώσανε τις ψεύτικες πληροφορίες είχαν σκοπό να βλάψουν την πόλη μας χάνοντας μια μεγάλη και καθαρή δουλειά για το λιμάνι μας ώστε να γίνουμε ποιο ανταγωνιστικοί στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά λιμάνια. Το αποτέλεσμα από τα χθεσινά ήταν να φύγουν τα πλοία και να προσεγγίσουν λιμάνι της Μάλτας και δυστυχώς χάνονται πολλά έσοδα για την πόλη μας», ανέφερε.
Ανακοίνωση από τον Δήμο
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας για την ενδεχόμενη άφιξη πλοίων που θα μετέφεραν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για εκφόρτωση και μεταφόρτωση στο λιμάνι του Βόλου, λάβαμε τη διαβεβαίωση τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και από την Λιμενάρχη Βόλου, κ. Βασιλική Κωνσταντά, ότι πλέον δεν υφίσταται θέμα καθώς τα πλοία αυτά κατευθύνονται σε λιμάνι εκτός Ελλάδος.
Επιπροσθέτως η κ. Λιμενάρχης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί ο κατάπλους οιουδήποτε πλοίου στο λιμάνι αν προηγουμένως δεν έχουν εφαρμοσθεί όλα τα προβλεπόμενα για την έκτακτη περίσταση που βιώνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Πηγή: Θεσσαλία
