Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γαργάλας έχει αποδείξει ότι και παρακολουθεί και γνωρίζει τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δελτίο της Αντιπληροφόρησης που εκδίδει στη προσωπική του σελίδα στο F συχνά πυκνά, είναι πολύ χρήσιμο αρκεί κανείς να θέλει να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής:

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Νο 19
Μετά από κάποιο διάστημα επανέρχεται και πάλι , για όποιον ενδιαφέρεται, το Δελτίο καθώς και η ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά η πολιτική αποχή πολλών Δημοτικών Συμβούλων , μεταξύ αυτών και η δική μου , από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου συνεχίστηκε αλλά όχι και η αποχή από την παρακολούθηση των Δημοτικών πραγμάτων. Και μπορεί να μην ισχύει για όλους αυτό αλλά για τον υπογράφοντα ίσχυε και ισχύει. Έχει φυσικά μεσολαβήσει η αποχώρησή μου (κατά την άποψη πολλών και τη δική μου, εξώθηση προς έξοδο και μάλιστα καθόλου ευγενική, ήταν ) από την μέχρι πριν λίγο ομάδα στην οποία συμμετείχα ενεργά και με ιδιαίτερη συμβολή. Αλλά ας είναι ! Τον καιρό μπροστά όπως είπα τον έχουμε. Όλοι. Κι οι αποχωρήσαντες και οι παραμένοντες. Και κριτής ο απλός πολίτης. Κι έχει πολύ, μακρύ , δύσκολο όσο κι ενδιαφέροντα μάλλον δρόμο ακόμα. Στα Δημοτικά του Συμβουλίου λοιπόν.
1. Θέμα 5. 19η μέσα στον χρόνο αναμόρφωση προϋπολογισμού . Ξεχωρίζει η κατά 76% αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται για ενημέρωση και προβολή του δήμου, δαπανών δημοσίων σχέσεων και όπως και δεξιώσεων και εορτών. Βέβαια να ληφθεί υπόψη πως η αύξηση αυτή των δαπανών από τον αρχικό προϋπολογισμό και τις 140.000 ευρώ αθροιστικά στο ύψος των 247.000 ευρώ αναφέρεται σε τρεις μόνον κωδικούς καθώς υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που ανεβάζουν το ποσό στα ύψη, εξυπηρετώντας απολύτως την πολιτική αυτής της Δημοτικής Αρχής που ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα. Τον ρωμαϊκής δηλαδή και κατόπιν φασιστικής επινόησης δρόμο των θεαμάτων μετ’ ολίγου άρτου. Κι άσε τον δημότη και τη δημότισσα να πληρώνουν σαν τρελοί αγνοώντας και τα στοιχειώδη, αφού την αλήθεια την θαμπώνουν τα φώτα της πόλης κι ο τσαμπουκάς με τα Γαλλικά αποσπούν την προσοχή τους . Επιπλέον στον προϋπολογισμό περιγράφεται από την ίδια τη Δημοτική Αρχή πως το αποθεματικό του Δήμου δεν είναι άλλοτε 13 άλλοτε 16 , άλλοτε 21 κι άλλοτε 23 εκατομμύρια ευρώ αλλά πριν την αναμόρφωση στα 75.000 ευρώ και μετά από αυτή στα 585.000 ευρώ. Κι έτσι ουσιαστικά κλείνει ο χρόνος. Γιατί όσα ψέματα κι αν ειπωθούν οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.
2. Θέμα 22. Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 10 ημέρες πριν να μας χαιρετίσει ο χρόνος. Αλλά πέραν του γελοίου του θέματος περιλαμβάνει λέει και την Βελτίωση Αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Τώρα δηλαδή στο τέλος της θητείας της θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή πως εκτός από το Γήπεδο της Νεάπολης και το Βασδέκειο ( για το δεύτερο συμφωνήσαμε όλοι) υπάρχει και πλήθος άλλων που είναι παρατημένα στην μοίρα τους και στο έλεος του καιρού. Αλλά προεκλογικά και τί δεν θα δούμε από αυτή κι όχι μόνον. Και να φανταστεί κανείς πως είμαστε έξι μήνες προ των εκλογών. 
3. Θέμα 32. Τρίτος λογαριασμός προς εκταμίευση για την Μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο. Μα ακριβώς αυτό ισχυρίζομαι και λέω. Πως ζούμε στους καιρούς της μεγάλης αδιαφορίας και της εξόφθαλμης παραποίησης υπό τα όμματα των ελεγκτικών μηχανισμών. Εκταμίευση για ένα έργο που η ίδια η Δημοτική Αρχή άλλαξε την ιδιότητά του από Συνεδριακό και την επανέφερε σε Εκθεσιακό αλλά αυτή τη φορά προσθέτοντας και το ευφάνταστο αλλά ανύπαρκτο Τεχνικά ουσιαστικό « Πολυχώρο». Αλλά τι να πω παραπάνω από το ότι, σ’ αυτή την πόλη υπάρχει εκτεταμένη η τύφλωση θεσμών και ελεγκτικών ( και άλλων ) μηχανισμών. Μόνο καλή και γρήγορη ίαση να ευχηθώ. Και δεν σχολιάζω πως το έργο ξεκίνησε από τις 500.000 ευρώ και έφτασε στο τέλος κάπου στο 1.000.000 ευρώ. Θυμάμαι όμως πολύ καλά τον στόμφο του σημερινού Δημάρχου Α.Μ όταν στην αρχή της θητείας του εκφωνούσε από έδρας τους δεκάρικους κατά όλων των προηγούμενων που καταλήστευσαν τον Δήμο. Ο έρμοι οι προηγούμενοι. Ενώ οι σημερινοί. Αλληλούια.
4. Θέμα 53 κ.λ.π. Αποζημιώσεις σε ιδιώτες εξαιτίας Πράξεων εφαρμογής. Εδώ θα γίνει , όπως γίνεται και μέχρι σήμερα ,αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό ,πάρτι εξυπηρετήσεων και σε όποιον μόνον τους αρέσει. Γιατί όταν κάναμε ( ο πληθυντικός μένει καθώς πάντα υπάρχει για μένα αναφορά σε ένα σύνολο ) την πρόταση ( που επίσης είχα μια ιδιαίτερη συμβολή στην διαμόρφωση αυτής για να μην πω πως ήταν δική μου και κατηγορηθώ από ορισμένους πρόθυμους εσχάτως πολιτικούς «εισαγγελείς» και τέως συνοδοιπόρους – τρομάρα τους- για υπέρμετρο εγώ) να καταγραφούν, να αξιολογηθούν ,να ιεραρχηθούν και να κατηγοριοποιηθούν όλοι οι δικαιούχοι όλων των περιοχών της πόλης και να αρχίσουν από τον μικρότερο προς τον μεγαλύτερο να τακτοποιούνται, η Δημοτική Αρχή σφύριζε αδιάφορη. Κι όχι μόνον αυτή. Και πολλοί άλλοι που ούτε που αντιλαμβανόταν την αξία του θέματος.
5. Θέμα 30. Αναβάθμιση και κατασκευή 14 παιδικών χαρών ποσού 600.000 ευρώ. Ψηφίστηκε δηλαδή αυτό που από την αρχή της θητείας κάποιοι από εμάς είχαν επισημάνει , καταγραφή δηλαδή ανάλογα με την περιοχή , τις ανάγκες και τις Δημοτικές ενότητες ή κοινότητες και έτος με έτος αναβάθμιση όλων με σύστημα και έλεγχο. Αλλά έπρεπε να φτάσει στον πέμπτο χρόνο η Δημοτική Αρχή για να επιλέξει αυτές τις 14 ,πλέον κάποιων ελάχιστων που έχει ήδη κατασκευάσει και τις θεωρεί και τεράστιο έργο η αθεόφοβη, και μάλιστα με κριτήρια που δεν έχουν ούτε και θα περίμενε βέβαια κανείς να αιτιολογηθούν. Κι ας μένουν περιοχές ακόμα που την κούνια και την τραμπάλα τις θεωρούν ως μια εικόνα που τους θυμίζει το μακρινό τους παρελθόν. 
6. Αυτονόητα προφανής , προκλητική και εκκωφαντική είναι η αδιαφορία ( που φυσικά δεν είναι αδιαφορία αλλά επιλογή και πολύ μάλιστα ευκρινής ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών για τις καταγγελίες των 12 Δημοτικών Συμβούλων καθώς με τον τρόπο τους υπερασπίζονται ουσιαστικά τη Δημοτική αυτή Αρχή και τον «τρόπο» που εφαρμόζει τον κανονισμό στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή την Δημοκρατία στο πεδίο αυτό. Αλλά ποιος να ασχοληθεί πλέον μ’ αυτό! Τώρα προέχει για κάποιους το γλέντι της ανάληψης των κομματικών χρισμάτων και για κάποιους άλλους οι γιορτές. Όχι που θα έσκαζαν κιόλας. Τέλος καλά Δημοτικά Χριστούγεννα εύχομαι κι όσο και να φαίνεται παράξενο και μακρινό. Ευχές για καλή Ανάσταση στην πόλη από τους “δυνάστες” της αλλά και απελευθέρωση από τα ποικίλα και πολύχρωμα ποδόφρενά της. Κι είναι πολλά εμφανή και αφανή.

Προηγούμενο άρθροΛεμονιά Μπέζα: Η μεγάλη νικήτρια του Voice είναι από το Βόλο
Επόμενο άρθροΚρυφή συνάντηση Μπέου – Αγοραστού στο Δημαρχείο