Παρά την κοινή κάθοδο με ένα ψηφοδέλτιο παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις – Σε απόσταση αναπνοής η παράταξη του ΚΚΕ

Αυτοδυναμία της ΔΑΚΕ και μάλιστα με ενισχυμένο ποσοστό έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης για την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Η γαλάζια παράταξη κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά και μολονότι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλες αριστερές δυνάμεις συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο.

Χθες, οι καθηγητές προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη διετία και των αντιπροσώπων τους στην Ομοσπονδία και στην ΑΔΕΔΥ.

Το χαρακτηριστικό της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης ήταν η κάθοδος τριών μόλις ψηφοδελτίων, της ΔΑΚΕ, της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης και Συνεργαζόμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και αριστερές δυνάμεις) και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΚΚΕ).

Συνολικά ψήφισαν 913 καθηγητές και έδωσαν πρωτιά και αυτοδυναμία στη ΔΑΚΕ που απέσπασε 482 ψήφους (ποσοστό 53%) και καταλαμβάνει τέσσερις από τις επτά έδρες στη νέα διοίκηση.

Μάλιστα η ΔΑΚΕ κατάφερε να διατηρήσει τις τέσσερις έδρες αλλά και να αυξήσει το ποσοστό της από το 48,3% στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο 53% φέτος.

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση – Συνεργαζόμενοι έλαβε 228 ψήφους (ποσοστό 25%) και δύο έδρες και σε απόσταση αναπνοής η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που έλαβε 203 ψήφους (ποσοστό 22%) και μία έδρα.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ όπως και η σταυροδοσία των υποψηφίων συνεχιζόταν έως αργά.

Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή ευχαρίστησε τους καθηγητές που τίμησαν την παράταξη της ΔΑΚΕ. «Είναι τιμητικό που μας εμπιστεύτηκαν για μία ακόμη φορά με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια να αναδεικνύουμε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου», σημείωσε η κ. Γιαννουλή.

ΕΛ. ΧΑΝ.- taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθροΤο μέλλον του Βόλου κατά τον Μπέο: “Όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί μου” (video)
Επόμενο άρθροΧ. Μπουκώρος: Να προστεθούν σε μέτρο ενίσχυσης επιχειρήσεις περιοχών της Μαγνησίας