Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2024 του Δήμου Βόλου

Δεν παρουσίασε σημαντικές μεταβολές η τουριστική κίνηση στον Βόλο και το Πήλιο το 2023 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Αντιδημαρχίας Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, ενώ όλα δείχνουν πως οι πληρότητες για την περίοδοτων Χριστουγέννωνθα είναι αυξημένες.

Ο απολογισμός αφορά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023 και σύμφωνα με τα γενικά συμπεράσματα η μέση μηνιαία πληρότητα ήταν αυξημένη κατά τη χειμερινή περίοδο και μειωμένη κατά την περίοδο της άνοιξης μέχρι τις αρχές καλοκαιριού. Οι πληρότητες στην αστική περιοχή του Δήμου δεν παρουσίασαν έντονες διακυμάνσεις, ενώ στις ορεινές περιοχές καταγράφηκαν πιο έντονες μεταβολές, με χαμηλότερες περιόδους τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Αντίθετα, οι πληρότητες στις παραθαλάσσιες περιοχές παρουσίασαν αυξημένα ποσοστά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και σε δεύτερο βαθμό τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Η γενική τάση, ωστόσο, ήταν μειωμένη συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί επίσης το υψηλό ποσοστό επισκεπτών από την Ελλάδα και η μειωμένη συμμετοχή τουριστών από το εξωτερικό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Κύριες αγορές προσέλκυσης τουριστών αναδείχθηκαν η Ρουμανία, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κύπρος και η Ολλανδία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, φέτος καταγράφηκαν απώλειες τουριστών από το Ισραήλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Βουλγαρία, την Αγγλία, τη Σερβία και την Αυστρία.
Ο κύριος όγκος των τουριστών που επέλεξαν τον Βόλο και το Πήλιο ήταν μεμονωμένοι επισκέπτες.
Όσον αφορά τις τιμές των καταλυμάτων, διατηρήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα και υπήρξαν μεμονωμένες μεταβολές ανά περιοχή, με τη χαμηλότερη τιμή να εμφανίζεται στα παραθαλάσσια καταλύματα.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία της τουριστικής κίνησης εδώ: Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2024

Προηγούμενο άρθροΠαραιτείται από Γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ η Βανέσα Κατσαρδή
Επόμενο άρθροΤέρμα η ταλαιπωρία στις εφορίες – Χωρίς ουρές στο Μητρώο για ΑΦΜ και Κλειδάριθμο