Άγονος βγήκε ο διαγωνισμός για την μεταφορά 4ων 5 μαθητών του ΕΠΑΛ Σκοπέλου που έγινε προχθές, καθώς λόγω του πολύ χαμηλού αντιτίμου που προσδιορίστε ουδείς ενδιαφερόμενος επαγγελματίας οδηγός του νησιού δεν συμμετείχε. Τα 30 ευρώ κρίθηκαν οριακά για την μεταφορά των παιδιών ενώ χρειάζονται δύο ΤΑΧΙ για απόσταση 29 και πλέον χιλιομέτρων. Οι γονείς των παιδιών είναι “καγκελα” και ετοιμάζονται να αντιδράσουν στην περίπτωση που η Περιφερειακή Ενότητα δεν βρει λύση. Η προθεσμία που έχει τεθεί είναι μέχρι σήμερα , ενώ δυσαρέσκεια επικρατεί τόσο στην σχολική κοινότητα όσα και στο Δήμο καθώς ο κίνδυνος τα παιδιά να σταματήσουν να πηγαίνουν στο ΕΠΑΛ των 20 συνολικά μαθητών που είναι απογευματινή η λειτουργία του είναι υπαρκτός.

Χθες τα παιδιά στο ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη ενώ ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή του, ο Σταμάτης Περίσσης αναφέρει ότι, «οι μαθητές   διαμαρτύρονται έντονα, διότι με την εξέλιξη αυτή αναιρείται το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία εξοντώνοντας οικονομικά οικογένειες πολλών επηρεαζόμενων μαθητών που οδηγούνται σε οικονομική απόγνωση και ουσιαστική αδυναμία μετακίνησης των παιδιών τους στο Σχολείο.

Δεν είναι δυνατό γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους διανύοντας απόσταση 56 περίπου χιλιομέτρων, με επιστροφή, να περιμένουν έξι περίπου ώρες στην έδρα του Σχολείου για να τα ξαναπάρουν, κάτι που είναι αδύνατο, γιατί όλοι τους είναι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι δεν διαθέτουν  δικό τους μεταφορικό μέσο.

Αλλά και στη περίπτωση που γονείς μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Σχολείο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; Γι’ αυτό κανένας γονιός δεν αναλαμβάνει και αρνείται να δεχτεί την μετακίνηση αυτή.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να φροντίσετε αρμοδίως ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, διότι τα παιδιά δεν πρέπει να αποκλειστούν από το βασικότατο αγαθό για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, αυτό της παιδείας».

Προηγούμενο άρθρο«Θύτης» – Τρικάκια κατά του ράπερ στον Βόλο – Οργή για σεξιστικούς στίχους των τραγουδιών του
Επόμενο άρθροΦ. Γεννηματά: Για 3η ημέρα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με φαρμακευτική αγωγή -Δεν αλλάζει η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝ.ΝΑΛ