Ο Δήμαρχος Βόλου θα παραδώσει αύριο επίσημα το έργο της αναπλασης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των παροχθιων του Κραυσινδωνα στην Ζάχου και Καραμπατζάκη. Το έργο είναι έργο Μπέου … οχι ομως το αρχικό έργο που ο Μπέος ήθελε να υλοποιήσει προκαλωντας αντιδράσεις. Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος ήθελε απλώς αρχικά να ανοίξει βιαστικά την οδό Καραμπατζάκη για τα αυτοκίνητα συνδέοντας με υψηλές ταχυτητες για τα ΙΧ, τους παρόχθιους με τον Περιφερειακό την Αθηνών και την Λαρίσης. Στο πλάνο του δεν υπήρχε καν ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της Ζάχου στην οποία οι μόνιμοι κάτοικοι δεινοπαθούσαν από την υπάρχουσα κατάσταση.

Η υπενθύμιση της ιστορίας του έργου είναι απαραίτητη και ακρως διδακτική καθώς, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν με πρωτον απ’ όλους τον Α.Μπέο, ότι το εν λόγω αποτελεί μια επιτυχία όσων αντιστάθηκαν στις μαγκίες Μπέου από την μία και τους αρνητές της διάνοιξης της Καραμπατζάκη με τρόπο ώστε να υπάρχει γραμμικη ανάπλαση των παρόχθιων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Αυτοι που πρέπει να χαίρονται σήμερα για την επίσημη παράδοση του εν λόγου έργου, είναι όσοι σε αυτή την πόλη αντισταθήκαμε και επιμέναμε από την αρχή αυτής της ιστορίας σε μία λύση ορθολογισμού και λογικής. Ευτυχώς ο Μπέος μετά τους αγωνες που δόθηκαν συνηδειτοποίησε – όπως κάνει συνήθως άλλωστε- οτι δίκιο είχαν στην εν λόγω υπόθεση των παροχθίων, ούτε ο ίδιος με τους τσαμπουκάδες του, ούτε οι λίγοι από τους αντιδρώντες που δεν ήθελαν να αλλαξεί τίποτε στην Καραμπατζάκη και είχαν στο μυαλο τους ανεδαφικές λύσεις ανάπλασης της περιοχής που δεν λαμβάνουν υπόψη και τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης.

Το ζητούμενο σήμερα ωστόσο δεν είναι η φιέστα που θα διοργανώσει ο κ.Μπέος, ο οποίος έβγαζε σπυριά όταν οι ειδικοι όπως το ΤΕΕ και πολλοί άλλοι του λέγαμε πως έπρεπε να υπάρξει μελέτη για την ανάπλασης των παροχθίων του Κραυσίνδωνα… Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει το έργο ως έργο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και όχι με ταχύτητες 40-60 χλμ.

Τούτο σημαίνει πως θα πρέπει πέραν των πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί, να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο – λ.χ με υπερυψομένες διαβάσεις πεζών- πως η ταχύτητα των Ι.Χ δεν θα ξεπερνά τα 30 χλμ, ώστε, αντικειμενικά να μπορούν οι περίοικοι, πεζοί & ποδηλάτες, να να κάνουν χρήση του έργου σε όλη του την έκταση και να μην καταλήξει έργο μόνον για την άνοδο και την κάθοδο στους παρόχθιους των ΙΧ.

Το έργο είναι χρήσιμο και βελτιώνει την ποιότητα ζωή και λειτουργικότητας της πόλης … είναι βεβαίως τυπικά έργο της σημερινής δημοτικής αρχής… ωστόσο κυρίως είναι έργο όσων αντιστέκονται σε αυτή την πόλη απέναντι στην προχειρότητα και την αντιδημοκρατική κουλτούρα της δημοτικής αρχής επιμένοντας στην λογική, την επιστημονική γνώση και τη συννενόηση.

Βεβαίως ο κ.Μπέος αύριο πάλι θα σπεκουλάρει τους πολιτικους του αντιπάλους… αλέθοντας τους όλους στον ίδιο μύλο, παρουσιάζοντας τους πάντες ως οπαδούς την διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης στην Καραμπατζάκη. Στο μονο που ήταν όλοι μαζί λοιπόν του θυμίζουμε, ήταν, απέναντι στον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, που στην συγκεκριμένη υπόθεση τον συνάντησαν οι πολίτες αρκετές φορές. Εν κατακλείδι αν η πόλη με τις φωνές της λογική της, είχε αφήσει τον Μπέο στον αρχική τσαπατσουλιά του και δεν αντιδρούσε … τοτε αυτός θα είχε καταστρέψει του παρόχθιους του Κραυσίνδωνα.