
Τους φακέλους με το Master Plan για το υδροδοτικό πρόβλημα του Βόλου παρέδωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βόλου πρόκειται για μία εμπεριστατωμένη που γίνεται από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ που αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
«Ο Βόλος είναι η μοναδική ΔΕΥΑ που έχει master plan σε όλη την Ελλάδα. Είναι, ήδη, προς έγκριση και για περιβαλλοντικούς όρους στην αποκεντρωμένη και έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Είναι ένα έργο που εξασφαλίζει πηγαίο νερό μέχρι το 2050 τουλάχιστον» ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου, ενώ τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη μελέτη θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι φάκελοι που παρέλαβαν οι τρεις βουλευτές έχουν κατατεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, το γραφείο του κ. Σκυλακάκη και του κ. Λιβάνιου, ενώ ο κ. Μπέος το χαρακτήρισε «έργο ζωής».
«Το master plan θα γίνει σε τρεις φάσεις και χονδρικά ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά η πρώτη φάση που είναι και η πιο σημαντική για τις πηγές του Πηλίου είναι κοντά στα 30 εκατ. και διασφαλίζει την εξασφάλιση του πηγαίου νερού και έπονται όλες οι άλλες εργασίες που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, τα έργα υποδομών κλπ.» τόνισε ο κ. Μπέος.
Ο ίδιος ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη των τριών βουλευτών.
Από την πλευρά της η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι είναι αυτονόητο ότι θα βρεθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής.
Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική. «Είμαστε εδώ για να δούμε τον βαθμό στον οποίο αυτό μπορεί να λάβει χρηματοδότηση. Το νερό αποτελεί το ζωτικής σημασίας στοιχείο, όχι μόνο για τώρα, αλλά και για την επόμενη περίοδο στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης, οπότε ότι έργα γίνονται για τη χρηστή διαχείριση των υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε πόλη, όπως και για τον Βόλο και θα συνεργαστούμε όλοι μαζί στενά».
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε ότι το υδροδοτικό είναι ένα πρόβλημα που έρχεται «με φόρα από το μέλλον». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να στηρίξουμε τη δημοτική αρχή Βόλου στην υλοποίηση του master plan που έχει εκπονηθεί τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση του υδροδοτικού προβλήματος του Βόλου, που είναι ένα πρόβλημα, το οποίο έρχεται με φόρα από το μέλλον. Δεν έχουμε την πολυτέλεια τα πηγαία νερά στα όρια του δήμου Βόλου να χάνονται αναξιοποίητα στη θάλασσα. Και η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει και όλοι μας οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτό το έργο».
