Την ανάπλαση των εισόδων και των κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος, κύριος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού που προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, αλλάζουμε την εικόνα σε εισόδους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. “Δημιουργούμε νέα πεζοδρόμια, υποδομές ασφαλούς προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα, χώρους πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά, υπαίθρια παιχνίδια και εγκαθιστούμε ηλεκτρονικό Κέντρο Ενημέρωσης” προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα ανάπλασης
• Ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος. Η επίστρωσή τους γίνεται με κυβόλιθους, διαμορφώνονται με κράσπεδα τα όριά τους ώστε να είναι διακριτά, για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών καθώς και ράμπες ΑΜΕΑ για την εύκολη προσβασιμότητα από και προς τις ασφαλτοστρωμένες οδούς των ατόμων που εξυπηρετούνται από αναπηρικά αμαξίδια, τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα
• Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δημοτικού Σχολείου. Περιλαμβάνει:
– Ενότητα Πνευματικών δραστηριοτήτων (Ε.Π.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τριαντάφυλλου Αργυροπούλου. Σε αυτόν, εν μέσω σχεδιασμένου χώρου πρασίνου, φιλοξενούνται υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια, όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, τάβλι, κουτσό, φιδάκι κλπ. Οι διαμορφώσεις αυτές, είτε είναι επιδαπέδιες, είτε σε ειδικά διαμορφωμένα τραπεζάκια και καθιστικά, είτε υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν να χαραχτούν με κιμωλία στο έδαφος.
-Ενότητα Κοινωνικών δραστηριοτήτων (Ε.Κ.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που
περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά, Αργυροπούλου και του
πεζόδρομου της 17ης Αυγούστου. Στο χώρο αυτό δημιουργείται ένα υπαίθριο καθιστικό. Ο χώρος του καθιστικού βρίσκεται ενταγμένος σε ένα συνολικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει περιπατητικές πορείες και χώρους χαμηλής και ψηλής φύτευσης. Προβλέπεται αστικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους, κατάλληλο φωτισμό με συνδυασμό φωτιστικών ιστών και φωτιστικών ανάδειξης του πρασίνου, κάλαθους απορριμμάτων κλπ
• Ανάπλαση Περιοχής Νότιας Εισόδου. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της υπάρχουσας νησίδας, σε χώρο τοποθέτησης ηλεκτρονικού Κέντρου Ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροΖAGORIN: Υπερσύγχρονο Διαλογητήριο Mήλων με Αυξημένες Δυνατότητες Κατάταξης
Επόμενο άρθροΜαραβέγιας: Παράτολμη & υψηλού ρίσκου η αποφαση Μπέου