Η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο δελτίο του ΕΡΤNews τόσο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όσο και για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έπρεπει να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας. Σημείωσε ότι καλώς γίνονται εκλογές και τόνισε: “Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα” είπε η κα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας ότι το αντίπαλο δέος πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού και να υπάρχει θετική ατζέντα.

Για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: “Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω“.

Για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών η κα Διαμαντοπούλου, τόνισε “δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε μια χώρα όπως η Γαλλία, το 34% είναι ακροδεξιοί. Πρέπει να δούμε το γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα“.

Σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα της οικονομικής κατάστασης και των κοινωνικών προβλημάτων, και στάθηκε στο ότι η ακροδεξιά έκανε το θέμα της ταυτότητας και της μετανάστευσης σημαία της, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχολίασε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των νεολαίων, το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις είναι θέματα που δεν έτυχαν μεγάλης προσοχής από τον Μακρόν.

Για το πόσο επικίνδυνο είναι για την Γαλλία και την Ευρώπη το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας της Λεπέν απάντησε ότι οι επιπτώσεις είναι προφανές ότι θα είναι μεγάλες. “Στη Γαλλία το συμπέρασμα είναι Έθνος και Κράτος. Όλα προς τα μέσα και όχι προς τα έξω” τόνισε. “Η πολιτική αφ’ υψηλού έχει αυτά τα αποτελέσματα και το πρόβλημα του Μακρόν ήταν η απόσταση, ότι ήταν μακριά από τον κόσμο” πρόσθεσε

Προηγούμενο άρθροΕκδόθηκαν οι πρώτες Προσκλήσεις από το πρόγραμμα Θεσσαλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθροΟλοκλήρωση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, από την “Πρόταση Ζωής”