Την ώρα που ο Κώστας Αγοραστός προσπαθούσε ν’ απαντήσει κάνοντας τον κόκκορα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην Επιτροπή Πολιτών και σε όσους του ασκούν κριτική για τις απαράδεκτες δηλώσεις του αναφορικά με τον μη εντοπισμό από την Περιφέρεια εδώ και μήνες της πηγής ρύπανσης της δυσοσμίας στη πόλη του Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης του Δ.Κολυνδρίνη αναρτουσε στο f φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση στο γραφείο της με τους κ.κ Τόλια και Μαρκογιαννάκη της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της: «γτ η αγαστή συνεργασία με όλους απ όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται είναι επιβεβλημένη …Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας»

Επειδη ουδείς τρώει κουτόχορτο και όπως επιβαίωσαν απολύτως έγκυρες πηγές στο istigmes.com,  η Περιφέρεια δεν εχει ζητήσει επίσημα  τη συνδρομή της Αστυνομίας για τον έλεγχο του πιθανού ρυπαντή, μήπως ο κ.Αγοραστος να αφήσει τις φανφάρες για πολιτικά παιχνίδια.. και να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν έκανε μέχρι σήμερα το αυτονόητο που έπρεπε εξ αρχής να έχει κάνει, δηλ να συνεργαστεί με την αστυνομία, ώστε επί τόπου τα πληρώματα των περιπολικών της να ελέγχουν «μυρίζοντας» και καταγράφοντας  την ώρα της δυσοσμίας τους πιθανούς ρυπαντές, είτε αυτοί ειναι η Χαλυβουργία , είτε η ΑΓΕΤ, είτε ο ΧΥΤΑ , ο Βιολογικός ή ότι άλλο προκύψει. Δυςτυχώς ο Περιφερειάρχης αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του και το δικό του πολιτικάντικο επικοινωνιακό παιχνίδι, αποφαίνεται ότι όλοι οι άλλοι τον κατατρέχουν και μάλιστα σπεύδει να πει πως, η δύσοσμη μυρωδιά που δεν ξέρει από που προέρχεται, δεν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Λιγότερος πολικαντισμός δεν βλάπτει…

Ακολουθούν οι δηλώσεις Αγοραστού στον Δημήτρη Μαρεδη οπως τις αλιεύσαμε στο Thenewspaprer.gr: «Πολιτικά παιχνίδια» βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην εκπομπή «Erga Omnes» του Δημήτρη Μαρέδη στο Ράδιο Marconi 96,1 fm.

Ο κ. Αγοραστός σε έντονο ύφος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε πιο μπροστά από αυτούς (βλ. Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης RDF). Περιμένω ακόμα να μου φέρουν τα αποτελέσματα από το δείγμα του RDF που έλαβαν μετά από δική μου παρέμβαση. Να δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα. Εμείς δώσαμε εντολή στις υπηρεσίες μας να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, αλλά μου είπαν ότι είναι αδύνατον να ανιχνεύσουν αυτή τη μυρωδιά. Δε μπορούν να την ταυτοποιήσουν με την πηγή της.

Ως Περιφέρεια έχουμε κάνει 500 ελέγχους και επιβάλλαμε 500.000 ευρώ πρόστιμα σε διάφορες επιχειρήσεις της Μαγνησίας. Οι μετρήσεις των αέριων ρύπων δεν είναι ανησυχητικές. Άλλο η μυρωδιά και άλλο οι μετρήσεις. Μπορεί να μυρίζει άσχημα, αλλά δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία.»

«Γιατί δε σηκώνουν αυτοί τα drones;»

Ο δημοσιογράφος του έθεσε το θέμα του ελέγχου με θερμικές κάμερες και drones, πρόταση που έκανε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μάρκος Βαξεβανόπουλος. Ο κ. Αγοραστός ήταν κάθετος και απάντησε συγκεκριμένα: «Ποιος το είπε αυτό; Ότι του κατέβει του καθενός λέει. Οι θερμικές κάμερες θα μυρίσουν; Να το σηκώσουν οι ίδιοι το drone αν μπορούν. Γιατί δεν το σηκώνουν; Οι πολλοί που κάνουν τον κόκκορα, στην άκρη του γκρεμού κάνουν την κότα. Αυτά είναι λόγια του αέρα. Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Βαξεβανόπουλο! »

«Ας κάνει έρευνα η Χρυσοβελώνη»

Ο κ. Αγοραστός άφησε και αιχμές για τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA για το θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Αγοραστού «δε μπορούμε να εντοπίσουμε τη ρύπανση» ως απαράδεκτες. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης απάντησε: Ας έρθει η κ. Χρυσοβελώνη να κάνει την έρευνα ή ας δώσει χρήματα ως υφυπουργός να κάνουμε έρευνα.

«Κάνουμε καλά τη δουλειά μας»

Ο κ. Αγοραστός υπεραμύνθηκε του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες του και τόνισε: «Κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια πάνω σε αυτό το σύστημα. Είναι οι καταστροφείς της χώρας. Άφησαν τον τόπο στην ανεργία. Δημιουργούν συνθήκες πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας» και συμπλήρωσε: «Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και πως θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν ήρθαν ως σοβαροί άνθρωποι. Ψάχνουν μόνο να βρούνε το λάθος», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΕλληνοφρένεια 25/9/2018
Επόμενο άρθροΚάνει τον ψόφιο κοριό για τη δυσοσμία…