Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου για το γεγονός της απαγόρευσης φιλάθλων

Ενόψει του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ», από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ισχύει:

Α) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και Π.Α.Ε ΑΡΗΣ, στην πόλη του Βόλου από την Πέμπτη 23/05/2024 &

Β) απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης (οργανωμένης – μεμονωμένης) φιλάθλων των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, τόσο αυτών που βρίσκονται εκτός της πόλης του Βόλου όσο και αυτών που διαμένουν στην πόλη του Βόλου, κατά τη διεξαγωγή του τελικού το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει καταρτιστεί και θα εφαρμοστεί σχέδιο αστυνομικών μέτρων με την ανάπτυξη των ανάλογων δυνάμεων για την πραγματοποίηση αυστηρών ελέγχων στην πόλη κατά το ανωτέρω διάστημα με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Μεϊκόπουλος σε Βρούτση:«Απόφαση ντροπής η διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους»

Σε συνέχεια της Δήλωσης με την οποία στηλίτευε την αποτυχία της Κυβέρνησης να διοργανώσει τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με παρουσία φιλάθλων, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε και σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού για το θέμα. «Η Κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΠΟ επιρρίπτουν ευθύνες εκατέρωθεν και καταφεύγουν σε αστείες αν όχι προσβλητικές δικαιολογίες προκειμένου να μην αποδεχτούν την πρωτοφανή και απαράδεκτη κωλυσιεργία τους να διασφαλιστεί η παρουσία θεατών στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου Ελλάδας», αναφέρει ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του, που συνυπογράφουν συνολικά 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάλεσε Υπουργείο και ΕΠΟ έστω και την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και με την παρουσία φιλάθλων.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωνε τον περασμένο Ιανουάριο ότι είχε εκκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου όλα τα γήπεδα της χώρας – με ειδική μάλιστα αναφορά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο – να συμμορφωθούν στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου (ενεργά κυκλώματα καμερών, δυνατότητα ελέγχου ηλεκτρονικών εισιτηρίων, προϋποθέσεις ασφαλείας κ.α.). Μετά από μήνες και παρά τις διαβεβαιώσεις, το Πανθεσσαλικό Στάδιο φαίνεται πως ακόμα δεν πληροί τις προσφάτως ψηφισθείσες προδιαγραφές. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οδήγησε τους ιθύνοντες στον αποκλεισμό των φιλάθλων.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Την αναποτελεσματικότητα και την ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητικών γεγονότων που τελούνται υπ’ ευθύνη της, εντείνει και το γεγονός ότι μόλις λίγες ημέρες μετά, θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Τελικός του EuropaConferenceLeague με την παρουσία τουλάχιστον 30 χιλιάδων θεατών. Ο ίδιος μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «άδειασε» με πρόσφατες  δηλώσεις του τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ντροπή» ο Τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους».

Προηγούμενο άρθροΤο ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας τίμησε την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων 
Επόμενο άρθροΣε Αργαλαστή και Μηλίνα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας