Πενήντα χιλιάδες ευρώ έχασε Βολιώτης έμπορος επου φέρεται να εξαπατήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «ψάρεμα» (phishing) του απέσπασαν τα χρήματα, πείθοντας τον να καταθέσει σε ψεύτικο τραπεζικό λογαριασμό τάχα προμηθευτή του τα χρήματα που αναλογούσαν σε μεγάλη παραγγελία εμπορευμάτων.

Για την υπόθεση παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια. Ο έμπορος είχε παραλάβει μεγάλη ποσότητα αθλητικών ειδών, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Κάποια στιγμή έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο, η εταιρία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργαζόταν, τον ενημέρωσε ότι αλλάζει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού της λογαριασμού και στον καινούργιο αυτό λογαριασμό θα έπρεπε να καταθέσει τα χρήματα της παραγγελίας. Το μήνυμα φέρεται να εστάλη σε περιβάλλον που παρέπεμπε στο τραπεζικό ίδρυμα, χωρίς, ωστόσο, να είναι πραγματικό, αλλά ο έμπορος δεν διασταύρωσε το νέο IBAN με αποτέλεσμα . Όλα δείχνουν πως δεν επικοινώνησε με την εταιρία για να διαπιστώσει αν όντως άλλαξε ο ΙΒΑΝ και κατέθεσε ανυποψίαστος τα χρήματα στον λογαριασμό που δόθηκε από τους απατεώνες. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η εταιρία αθλητικών ειδών επικοινώνησε μαζί του και να τον ενημέρωσε, ότι χρήματα της παραγγελίας δεν είχαν κατατεθεί.

Ο Βολιώτης έμπορος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη …

Προηγούμενο άρθροΑντιγριπικά εμβόλια: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση
Επόμενο άρθροΦυλάκιση σε στελέχη του ΟΣΕ για το θάνατο από ηλεκτροπληξία 15χρονου από καλώδια της ηλεκτροκίνησης στη Λάρισα