Ο Χ.Στρατηγόπουλος υποστηρίζει πως ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν φέρει ευθύνη και καρφώνει τον κ.Μπέο για τους χειρισμούς του από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα

Δεν προλαβαίνει και να υπήρχε σήμερα νέα πρόταση οικοπέδου για Δικαστικό Μέγαρ, να υποβληθεί μέχρι τέλους του μήνα και να συμπεριληφθεί στο ΣΔΙΤ του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Βόλος. Έτσι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χ.Στρατηγοπουλο το ΣΔΙΤ του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου απεντάσσεται, με τον κ.Στρατηγόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες για την εξέλιξη στο Δήμο Βόλου γιατί από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Μπε.βριο που υποβλήθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από τον Δήμο η νέα του πρόταση που επίσης έχει απορριφθεί από το Υπουργείο,δεν υπήρξε συνεννόηση εταξυ των φορέων ώστε να κατατεθεί πρόταση η οποία θα μπορούσε και να υλοποιηθεί.

Τη ίδια ώρα με ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου με ανακοίνωση του επιχειρεί να βγάλει την ουρά του εκτός των σημαντικων ευθυνών που έχει στξν διαχείριση του θέματος και για την δυσμενή εξέλιξη της αποτυχίας των προτάσεων του. Επιρρίπτει ις ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του Δήμου. Η ανακοίνωση

“Το συγκεκριμένο έργο, όπως πολύ εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται αφορά αποκλειστικά και μόνο την Κεντρική Διοίκηση και ειδικότερα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η συμμετοχή και η όποια ευθύνη του Δήμου Βόλου περιορίζεται στην υπόδειξη και προσφορά του αναγκαίου οικοπεδικού χώρου και μόνο, όπως άλλωστε του έχει ζητηθεί και έχει ήδη ανταποκριθεί. Αν οι λύσεις που προτείνουμε δεν γίνονται δεκτές, όχι πάντα – και δυστυχώς – για λόγους αντικειμενικούς, αυτό ασφαλώς αφορά εκείνους που οφείλουν να κατασκευάσουν το έργο.

Οι πρωτοβουλίες που μέχρι σήμερα αναλάβαμε υπαγορεύτηκαν από την βούλησή μας να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την επίλυση του ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος, που έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά και στην λειτουργία της πόλης μας. Σε καμία των περιπτώσεων η θετική μας αυτή στάση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνευτεί σαν διάθεση ανάληψης ευθυνών, που βαρύνουν άλλους.

Αντιπαρερχόμενοι τα όσα μεσολάβησαν, καταθέσαμε και νέα, εναλλακτική πρόταση προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, για δημοτική έκταση στην οδό Παρασκευόπουλου και περιμένουμε την απάντησή τους αν πληροί τις προϋποθέσεις ή όχι. Παρά τα όσα δημοσιοποιούνται, απάντηση μέχρι σήμερα, θετική ή αρνητική, δεν έχει δοθεί.

Εν κατακλείδι οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι διαδικασίες του τύπου «εμείς θα προτείνουμε και εσείς θα διαλέγετε ποιο σας αρέσει» δεν μπορούν να συνεχίζονται εσαεί και δεν αρμόζουν σε υπεύθυνες και σοβαρές ηγεσίες που θέλουν να είναι αποτελεσματικές. Τόσο η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, όσο και οι τέσσερις αντιπρόσωποι του Βόλου και της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο, που εκλέγονται με το κυβερνών κόμμα, και επάρκεια και ικανότητα έχουν και πιστεύουμε και τη βούληση να προχωρήσουν στην επίλυση του θέματος.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν επικαλούνται ασφυκτικά χρονικά όρια. Εχουν την βαριά ευθύνη με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους και κυρίως με την τιμή που τους έκανε ο λαός του Βόλου και συνολικά της Μαγνησίας να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή του Βόλου, είμαστε πάντα πρόθυμοι, έτοιμοι να συνδράμουμε σε όλες τις ενέργειες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα”.

Χθες η Υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα ο οποίος την ενημέρωσε για τα στενά περιθώρια που υπάρχουν στις προθεσμίες.