Δικηγόροι, Δικαστικοί Υπάλληλοι και Ζέττα Μακρή προτείνουν αυτό ως λύση χωρίς να ρωτήσουν Δήμο, Περιφέρεια και τους άλλους βουλευτές(!)

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης  του χρόνιου προβλήματος στέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, η Βουλευτής Νομού Μαγνησίας της Ν.Δ. και Δικηγόρος κα Ζέττα Μ. Μακρή, συναντήθηκε, σήμερα, 29 Οκτωβρίου 2019, στο Γραφείο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο και την Πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου κα Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν,  η εξεύρεση κοινών συνισταμένων, στα πλαίσια των υποδείξεων, που είχε θέσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ώστε να προωθηθεί άμεσα η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι η πιο πρόσφορη λύση, είναι, η ανέγερση νέου κτηρίου, παραπλεύρως του υφιστάμενου, με παράλληλη ανακαίνιση του υπάρχοντος. Επιπλέον, θα πρέπει να ξεπεραστούν, τα όποια κωλύματα υπάρχουν από την Εφορία Νεοτέρων μνημείων και να δοθούν λύσεις στην μεταστέγαση των υπηρεσιών, για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η ανέγερση του νέου.

Για την απόφαση αυτή, θα ενημερωθεί ο αρμόδιος Υπουργός, από τον οποίο θα ζητηθεί η επιτόπια επίσκεψη και η άμεση υλοποίηση του έργου