Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κος Ηλίας Λεοντάρης, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κώστας Καραγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καμπούρης πραγματοποίησαν αυτοψία στις παραλίες «Λιμνιώνας», «Νταμούχαρη», «Αι Γιάννης», «Χορευτό», «Μυλοπόταμος (μικρή παραλία)», «Παπά Νερό», «Άγιοι Σαράντα», «Παρίσαινα», «Ανάληψη, Ηλίτσα», του Δήμου, οι οποίες έχουν υποστεί πρωτοφανείς αλλοιώσεις από τις θεομηνίες και έχουν συσσωρευτεί σε αυτές όγκοι φερτών υλικών.

Η αποκατάσταση θα είναι άμεση, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η τουριστική περίοδος. Θα καλυφθεί πλήρως το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης των παραλιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτής και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, το οποίο έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 110.000 ευρώ. Επίσης, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ολοκληρώθηκε από τα κλιμάκια κρατικής αρωγής που συστάθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη, σε εκτέλεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, το έργο της καταγραφής των ζημιών από τις θεομηνίες, έτσι ώστε πλέον να ακολουθήσει η διαδικασία της εκτίμησης αυτών και περαιτέρω της καταβολής των αποζημιώσεων από την Πολιτεία.

Προηγούμενο άρθροΕλεύθερος Βολιώτης επιθεωρητής μετά την απολογία του για νόθευση εγγράφων μετά από δυστύχημα σε διάβαση του ΟΣΕ
Επόμενο άρθροΕξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στον Αλμυρό 3.000€ και χρυσές λίρες