apo-ta-mploka-etoimazontai-gia-apovasi-sto-limani-voloy-as-mas-paroyn-sikotoys-lene-meta-tin-paremvasi-toy-areioy-pagoy-1270293

  • Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της παρέμβασης του Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα, σύμφωνα με την οποία οι καταλήψεις δημόσιων υποδομών αποτελούν εγκλήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας παραμένουν αμετακίνητοι από τον σχεδιασμό τους για «απόβαση» αύριο Τετάρτη στο λιμάνι του Βόλου.

Ο σχεδιασμός άφιξής τους από κάθε σημείο της Θεσσαλίας στον Βόλο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Την ώρα που ετοίμαζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον αποκλεισμό του λιμανιού, αλλά και του τελωνείου στον Βόλο και στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στα αεροδρόμια της Κρήτης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπενθύμιζε προς τους κατά τόπους εισαγγελείς ότι «συνιστά έγκλημα και η παρεμπόδιση – διατάραξη σε μεγάλη έκταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα, με πρόθεση, της λειτουργίας κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και ιδίως, πλοίου, αεροπλάνου και λεωφορείου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει στην ίδια παρέμβασή του ότι εάν κινδυνεύουν με απώλεια αποδεικτικά στοιχεία για τα τελεσθέντα εγκλήματα ή αν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οφείλουν οι αστυνομικοί να λειτουργήσουν πάραυτα έστω και χωρίς προηγούμενη παραγγελία του εισαγγελέα.

Ωστόσο, παραγωγοί της Μαγνησίας, της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας δήλωναν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω και ότι θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις. «Ας έρθουν να μας συλλάβουν, ας μας πάρουν σηκωτούς», σχολίαζαν χαρακτηριστικά απέναντι στο ενδεχόμενο της σύλληψής τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ertnews, χιλιάδες τρακτέρ έχουν κόψει τη χώρα στα δύο με τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Από την Καρδίτσα μέχρι τον Βόλο και τον Προμαχώνα, οι αποκλεισμοί δρόμων, λιμανιών και μεθοριακών σταθμών δείχνουν την αποφασιστικότητα τους, παρά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με την οποία κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται ενώ οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχεια θα ληφθούν σε πανελλαδική σύσκεψη.

Στη Νίκαια Λάρισας οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συνεχίζουν για ένατη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, με χιλιάδες τρακτέρ να παραμένουν παραταγμένα και την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Αύριο σειρά παίρνει το λιμάνι του Βόλου, όπου θα κινηθούν και τρακτέρ από Καρδίτσα και Τρίκαλα. Τρακτέρ από τις Μικροθήβες θα μεταβούν στο λιμάνι του Βόλου, περνώντας από το επιβατικό τμήμα του λιμανιού σε μια συμβολική διαμαρτυρία, και θα επιστρέψουν στην είσοδο του εμπορευματικού σταθμού, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός. Επιπλέον, έχει αποφασιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η διάρκεια.

Νωρίτερα, η διάσκεψη της Νίκαιας ολοκληρώθηκε και όπως αναφέρει στο «ΒΗΜΑ» ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και της Καρδίτσας θα κινηθούν αύριο το πρωί, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, προς το λιμάνι του Βόλου με οχήματα και ενδεχομένως με μηχανήματα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Θα είναι μία διαμαρτυρία στο λιμάνι χωρίς έκτροπα», επισημαίνει ο ίδιος.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, όπου θα οριστεί η συντονιστική επιτροπή και θα καθοριστεί η ενιαία ατζέντα αιτημάτων προς την κυβέρνηση

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτης Ιγνάτιος κατά του LNG στον Παγασητικό: Αν χρειαστεί θα πάμε στις Βρυξέλλες (video)
Επόμενο άρθροΑπό στεριά και θάλασσα αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου, με τα τρακτέρ οι αγρότες, με βάρκες και καπνογόνα οι ψαράδες