
Η Ζέττα Μακρή παραδίδει είδη ιματισμού για τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος
Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή βρέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προκειμένου να παραδώσει είδη ιματισμού για τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος του Ν. Μαγνησίας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.
Την κ. Μακρή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας κ. Κυράνης και ο ΓΓ κ. Μαχαίρας καθώς και μέλη του λιμενικού σώματος.
Οι αυξημένες ανάγκες σε είδη ιματισμού, λόγω της φύσης της δραστηριότητας των λιμενικών, αλλά και οι ολοένα αυξανόμενες και έκτακτες απαιτήσεις πρόληψης και προστασίας, που προκύπτουν μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αποτέλεσαν το κίνητρο της άμεσης ανταπόκρισης της Υφυπουργού Παιδείας προς την εξεύρεση χορηγίας και την επαρκή κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών.
Με προσωπική ευαισθησία και ανεπτυγμένο αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο επιχειρηματίας κ. Μεντεκίδης, Πρόεδρος της εταιρίας “ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό”, έσπευσε να αναλάβει τη συνολική δαπάνη και εξασφάλισε 30 αδιάβροχα σετ στολών για τα πληρώματα των σκαφών του Κ. Λ. Βόλου, των Λιμενικών αρχών Αγ. Κυριακής Τρικέρων, Αμαλιάπολης, Αγιοκάμπου, Γλύφας και των Β. Σποράδων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Επιπρόσθετα, η χορηγία καλύπτει τις ανάγκες διαστήματος έξι μηνών σε στολές προστασίας covid-19 για το πλήρωμα του ασθενοφόρου σκάφους της Σκοπέλου, που καθημερινά μεταφέρει ασθενείς από τις Β. Σποράδες στο Βόλο.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την γενναιόδωρη κίνηση του κ. Μεντεκίδη και τόνισε ότι η εξεύρεση χορηγίας ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε η ίδια να προσφέρει στην καθημερινή προσπάθεια των πληρωμάτων των σκαφών του Λιμενικού Σώματος ως έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών και του έργου τους.
Η προσφορά της Δωροθέας Κολυνδρίνη
Στη δωρεάν παραχώρηση ενός απινιδωτή προχώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, προς την Τοπική Κοινότητα Άνω Λεχωνίων Βόλου, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου, κάτι για το οποίο η κ. Κολυνδρίνη είχε δεσμευτεί προ ενός περίπου μηνός κατά την διάρκεια της τότε συνάντησής της με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Γρ. Τουφεξής, Ηλ. Φουτζοπούλου, Γαρ. Ελπίδη-Γούσιου και Γ. Καρατζιουβάλης συναντήθηκαν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, με την κ. Κολυνδρίνη μετά από πρόσκληση της ιδίας και παρέλαβαν τον απινιδωτή, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας και θα τοποθετηθεί στα Άνω Λεχώνια, στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να στέκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη, σε όλους τους τομείς. Θωρακίζουμε εμπράκτως το σύστημα υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή της Δ.Ε. Αρτέμιδας του Δ. Βόλου, ευελπιστώντας, φυσικά, ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί, αλλά σε μία ανάγκη διάσωσης να αποβεί καθοριστικός για τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.»
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λεχωνίων ευχαρίστησαν θερμά την κ. Κολυνδρίνη για την παραχώρηση του απινιδωτή, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της και χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «δώρο ζωής».
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη που έκανε τόσο άμεσα πράξη τη δέσμευσή της να παραχωρήσει δωρεάν έναν απινιδωτή για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Αρτέμιδας. Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά που ένας άνθρωπος της περιοχής μας, που τον γνωρίζουμε, έχουμε μεγαλώσει μαζί του βρίσκεται σε αυτή τη σημαντική θέση ευθύνης αφουγκραζόμενη τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.»

















