χαιρετίζει-την-παράταση-για-την-ψηφια-1060866

Σε δήλωση προέβη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με αφορμή την παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ως την 1η Ιουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ακόμη υπάρχουν ζητήματα στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Επιμελητήριο Μαγνησίας χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ως την 1η Ιουλίου, αίτημα άλλωστε που προ καιρού είχαμε γνωστοποιήσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο που επιτρέπει να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο οι ώρες εργασίας όλων των μισθωτών, σύμφωνα με πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ.

Ωστόσο, όπως παρατηρείται και στην περίπτωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα pos, καταγράφονται στην πρακτική εφαρμογή τους θέματα όπως τα προβλήματα υποδομής, ζητήματα έχουν σχέση με το λογισμικό, τη διαθεσιμότητα των τεχνικών, το οργανόγραμμα κάθε επιχείρησης και πώς αυτό θα εναρμονιστεί στα νέα δεδομένα με ομαλότητα, κ.α.

Εύχομαι η τρίμηνη σχεδόν παράταση που δόθηκε να κριθεί ως εύλογος μεταβατικός χρόνος για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου.

Αντίθετα, αν στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, οι επαγγελματίες του κλάδου κληθούν να διαχειριστούν και το νέο καθεστώς προστίμων που θα υποβάλλονται μετά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, θα είναι ό,τι ποιο καταστροφικό για την τοπική οικονομία».

Προηγούμενο άρθροΒιωματικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών από την «Πρόταση Ζωής» στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου
Επόμενο άρθροΣε διευρυμένη σύσκεψη στη Σκιάθο για τα Τ.Π.Σ. ο Χρήστος Μπουκώρος