Σε 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μόνο εχθές, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Βαριές περιπτώσεις. Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο του 2024», είπε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το εάν όλες οι γυναίκες απολαμβάνουν την ίδια προστασία με αυτή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ξεκάθαρος: «Απολύτως, ίσως και περισσότερο ακόμη».
«Είναι ένα ζήτημα κάθε μέρα όλο και περισσότερο διογκώνεται γιατί ανοίγουν στόματα. Απελευθερώνονται οι γυναίκες και μιλούν. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά σε δομές, πολλές γυναίκες και με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πιστεύω ότι πρέπει πολύ γρήγορα, ο υπουργός Δικαιοσύνης το επεξεργάζεται, να βρούμε εναλλακτικές μορφές ποινών, ώστε να εκτελείται μια ποινή ώστε να είναι σαφές ότι μια ποινή υπηρετείται».

Χρυσοχοΐδης – Πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: «Το μέλλον τους δεν είναι καλό
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν δύο ταχύτητες σχετικά με τους δράστες, με αφορμή ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν φορούσε χειροπέδες, ο υπουργός ανέφερε: «Η υπόθεση της χειροπέδησης έχει να κάνει με την ασφάλεια του φρουρού, με την πιθανότητα απόδρασης. Είναι ζήτημα που αφορά τους διοικητές, τους υπευθύνους τμημάτων».
Για την υπόθεση του κ. Λύτρα, ο υπουργός είπε: «Δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Είναι ένα βίαιο περιστατικό και λόγω της επωνυμίας πήρε διάσταση. Θεωρώ ότι ορθώς προβάλλονται αυτά τα περιστατικά, με τον σωστό τρόπο στο πλαίσιο των προσωπικών δεδομένων και τον σεβασμό της προσωπικότητας, απλά πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: “Το μέλλον τους δεν είναι καλό”. Ανοίγουν στόματα και η τιμωρία για όλους θα είναι αυστηρή».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΘλίψη στον Βόλο – Έφυγε από την ζωή ο Τάσος Μπατζιάκας
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Έσοδα 300 εκατ. από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια -Θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους