Ημερίδα στον Βόλο για την κλιματική κρίση από την Περιφέρεια

Η ανάγκη για ολιστικές παρεμβάσεις σ’ όλα τα επίπεδα τονίστηκε σε ημερίδα που πραγματοποίησε στον Βόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με θέμα την κλιματική κρίση.
Τα αντιπλημμυρικά έργα από μόνα τους δεν αρκούν προκειμένου η Θεσσαλία να αντιμετωπίσει ακραία φαινόμενα, που θα είναι απότοκος της κλιματικής κρίσης,
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζήσης Αργυρόπουλος, χημικός περιβαλλοντολόγος, που ήταν μεταξύ των βασικών ομιλητών στην ημερίδα που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φώτης Λαμπρινίδης.
Επίσης, ο κ. Αργυρόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει σε επίπεδο Θεσσαλίας να υπάρξει συνέργεια μεταξύ των τοπικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξίσου το πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο ευχήθηκε να μην αποτελέσει φέτος τον εφιάλτη του κάμπου.
Επιπλέον δεν απέκλεισε τα επόμενα χρόνια το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν κι άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, τύπου Ντάνιελ και Ελίας, εάν δεν υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

