Οι γεννήτριες που προμηθεύτηκα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Βόλου που έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων και τους πολίτες να. Μένουν χωρίς νερό στις αυλές τους εξαιτίας της διακοπής ρεύματος από τους καμένους στύλους της ΔΕΗ, η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν έχει αγοράσει γεννήτριες για τα αντλιοστάσια!

Την κυνική παραδοχή της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής στην πολιτική προστασία, έκαναν το μεσημέρι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μαλαματίνης και Κοπάνας, οι οποίοι απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Λεωνίδα Αναστασίου για το θέμα, υποστήριξαν πως δεν έχουν αγοράσει γεννήτριες γιατί απαιτείται η χωροθέτηση δεξαμενών ενός τόνου πετρελαίου για να λειτουργούν σε έκτακτη ανάγκη!

Η αλήθεια είναι ότι, γεννήτριες για τα αντλιοστάσια μετα την περσινή πυρκαγιά, έχουν προμηθευτεί άλλοι Δήμοι-όπως το Νότιο Πήλιο ( δες ΕΔΩ : https://e-thessalia.gr/dimos-notioy-pilioy-dyo-nees-dynates-gennitries-gia-tin-politiki-prostasia/amp/)- ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως δεν απαιτείται ένας τόνος πετρέλαιο για την λειτουργία τους, ώστε να δίνουν ρεύμα στα αντλιοστάσια. Οι γεννήτριες που τοποθετούνται στα καμαράκια των αντλιοστασίων είναι προστατευεμένες και το καύσιμο που απαιτείται για την λειτουργία τους για μερικές ώρες είναι ελάχιστος, όπως συμβαίνει και με τις γεννήτριες των ραδιοφωνικών σταθμών στους πομπούς εκπομπής.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ή ΔΕΗ στηρίζει Δήμους που ζητούν την βοήθεια της για την θωράκιση των αντλιοστασίων με γεννήτριες.

Δείτε την αποκαλυπτική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και τα επιχειρήματα προφάσεις που επικαλείται η δημοτική αρχή του Βόλου:

Προηγούμενο άρθροΑπελευθέρωσαν πληγωμένο γλάρο που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο
Επόμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου