Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, μετατρέπουν την Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Βόλο και όλη την Ελλάδα, σε «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι -Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι», βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, για χάρη των συμφερόντων των Αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών που συγκρούονται με την ιμπεριαλιστική Ρωσία, στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Πρόσφατο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, που αναδημοσιεύθηκε και σε Θεσσαλικά ΜΜΕ, σχετικά με την παρουσία στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Θεσσαλία, κάνει λόγο για σχεδιασμούς με προοπτική «μονιμότητας», απαλλαγμένων από χρονοδιαγράμματα ανανέωσης και επιπλέον αναφέρει ότι υπάρχουν σχεδιασμοί δημιουργίας ναύσταθμου στον Αλμυρό.

Η παραχώρηση των στρατιωτικών και όχι μόνο, εγκαταστάσεων της χώρας μας στους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστές και η συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε σειρά ασκήσεις και αποστολές, στο πλαίσιο της πολεμικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία, όπου η εμπλοκή της Ελλάδας περνάει σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για το λαό μας επίπεδο, αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν δημιουργούν ασφάλεια και συνθήκες ειρήνης, αλλά όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια του λαού μας και άλλων λαών, αφού η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και όλη χώρα μας, εκτός από δολοφονικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέπεται και βασικός στόχος αντιποίνων, όπως επίσημα έχει δηλώσει η Ρωσική κυβέρνηση.

Ο λαός της Λάρισας, της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας και με την ψήφο του στα ψηφοδέλτια της «Λαικής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη, αλλά και με τους αγώνες του, πρέπει να απαιτήσει η περιοχή και η χώρα μας, να πάψει να είναι «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι-Αμερικανονατοικοί- δολοφόνοι».

Να σταματήσει η παράδοση του εδάφους και της επικυριαρχίας της χώρας στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, που σπέρνουν τον θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά, για να αρπάζουν τον πλούτο των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να εδραιώνουν την εκμεταλλευτική εξουσία τους τα μονοπώλια.   

Να ακυρωθεί η επικίνδυνη στρατιωτική συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Π.Μ, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Για να ζήσουμε ειρηνικά και με αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Προηγούμενο άρθροΘέση μάνατζερ προκύρηξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη με πρόεδρο UEFA, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και εκπρόσωπο Σαββίδη