Οι τρεις βουλευτές αναλαμβάνουν πρωτοβουλία σύσκεψης των φορέων – Απομονωμένη η Ζέττα Μακρή

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αντικείμενο συνάντησης την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα εκ μέρους και των τριών βουλευτών, απ΄τον Κ. Μαραβέγια, «ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημα των φορέων της Μαγνησίας για οριστική επίλυση του πολύχρονου προβλήματος, που να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες των λειτουργών αλλά κυρίως των πολιτών.

Επίσης ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για θαυμάσια ευκαιρία επίλυσης, καθιστώντας σαφή την βούληση της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. Οι τρεις βουλευτές από την πλευρά τους παρουσίασαν στον υπουργό τις λύσεις που έχουν προταθεί κατά καιρούς από διάφορους τοπικούς φορείς προς την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για δημιουργία συναντίληψης στο μείζονος σημασίας ζήτημα για την πόλη, συμφωνήθηκε όπως οι βουλευτές αναλάβουν πρωτοβουλία για διεξαγωγή σύσκεψης τοπικών φορέων στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος ο Δήμαρχος, η Αντιπεριφερειάρχης, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, Εκπρόσωπος Δικαστικών λειτουργών, το ΤΕΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση καθώς και οι βουλευτές. Μία σύσκεψη η οποία επιτέλους θα αποσαφηνίσει το αίτημα της πόλης σχετικά με την επίλυση του ζητήματος που κατά κοινή ομολογία αντιμετωπίζουν οι υποδομές δικαιοσύνης εδώ και πολλές δεκαετίες».

Την ίδια ώρα η Ζέττα Μακρή απομονωμένη πολιτικά για το θέμα, από την άποψη που διατύπωνε προ ολίγων ημερών ότι βαρύνουσα σημασία έχει η άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου χθες δήλωνε στην TRT πως είναι υπέρ της προσπάθειας ομοφώνως άποψης όλων των φορέων της πόλης που πρέπει να συνεννοηθούν. Είχε προηγηθεί και η ενόχληση του Δημάρχου Α.Μπέου ο οποίος δήλωσε πως ο Δήμος θα πρέπει να έχει τον τελικό λόγο στο θέμα.