Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος όπως το ονομάζουν οι διοργανωτές, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο 2-3 Νοεμβρίου στο Valis στην Αγριά, θα συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Tο πρόγραμμα της διημερίδας που ξεκινά το απόγευμα έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου η προσέλευση θα γίνει στις 18.00 και μισή ώρα αργότερα το καλωσόρισμα από τη γεν. γραμματέα ΟΕΒΕ Μαγνησίας Δωροθέα Καναβιτσά, καθώς και οι χαιρετισμοί επισήμων. Στις 20.00 θα αναπτυχθεί το πρώτο θέμα για τα προβλήματα των τοπικών οικονομικών με ομιλητές τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη, τον αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕ Λάρισας Σπυρίδων Δεμίρη, τον β’ αντιπρόεδρο ΟΕΒΕ Τρικάλων Βησσαρίων Τζάνη, τον αναπληρωτή γεν. γραμματέα ΟΕΒΕ Καρδίτσας Αθανάσιο Γκούρλα και το μέλος του Δ.Σ. ΟΕΒΕ Φθιώτιδας Σπυρίδων Ζαγγανά. Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεξίωση στις 22.00.

Αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.30, ενώ στις 10.00 θα αναπτυχθεί το θέμα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών με ομιλητές τον ταμία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας Ιωάννη Φόβο, το μέλος του Δ.Σ. ΟΕΒΕ Λάρισας Γεώργιο Σακελλαρόπουλο, τον α’ αντιπρόεδρο ΟΕΒΕ Τρικάλων Χρήστο Γκαραγκούνη, τον α’ αντιπρόεδρο ΟΕΒΕ Καρδίτσας Ηλία Γκιούρη, και τον γεν. γραμματέα ΟΕΒΕ Φθιώτιδας Κωνσταντίνο Μπέλλη.

Στις 12.00 θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας από τον πρόεδρο του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας Νίκο Νάνο, το μέλος του Δ.Σ. ΟΕΒΕ Λάρισας Αλέξανδρο Γκούλιο, τον γεν. γραμματέα ΟΕΒΕ Τρικάλων Δημήτριο Κόκκα και τον γεν. γραμματέα ΟΕΒΕ Φθιώτιδας Μπέλλη Κωνσταντίνο. Θα ακολουθήσει στις 14.00 διάλειμμα και ελαφρύ γεύμα.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 14.30 με θέμα τις συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω ΟΕΒΕ με ομιλητές τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρα, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Λάρισας Δημήτριο Παληογιάννη, τον ταμία ΟΕΒΕ Τρικάλων Δημήτριο Ιωάννου, τον πρόεδρο ΟΕΒΕ Καρδίτσας Κωνσταντίνο Σοφογιάννη και τον πρόεδρο ΟΕΒΕ Φθιώτιδας Ελευθέριο Μπράζα.
Στις 16.30 έως 18.00 θα γίνει ο απολογισμός της διημερίδας και η εξαγωγή συμπερασμάτων.