Ξεκάθαρες απαντήσεις για το ζήτημα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στον Βόλο ζητεί η εκπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου στην ΟΔΥΕ Ιωάννα Παπαδημητρίου.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται:

“Να σταματήσει η κοροϊδία των δικαστικών υπαλλήλων.
Τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου συναντήθηκαν στο δημαρχείο Βόλου εκπρόσωποι των συλλόγων δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων καθώς και όλοι οι βουλευτές Μαγνησίας πλην της κυρίας Παπανάτσιου.
Στην συγκέντρωση αυτή όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ακαταλληλότητα του δικαστικού μεγάρου Βόλου και υπέγραψαν κοινή επιστολή προς τον υπουργό δικαιοσύνης στην οποία δήλωσαν ότι συμφωνούν στην ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου.
Η βουλευτής της ΝΔ κυρία Μακρή και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου προφορικά εξέφρασαν την διαφωνία τους για τον προτεινόμενο χώρο ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου δηλαδή το οικόπεδο της στέγης ανηλίκων Βόλου αναπτύσσοντας μια σειρά από επιχειρήματα.

Η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων δήλωσε ότι είναι σε γνώση της ότι το οικόπεδο της εταιρείας ανηλίκων Βόλου είναι δεσμευμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση για ανέγερση πανελλήνιου χώρου φιλοξενίας ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά μετά από συνάντηση με τον γγ του υπουργείου δικαιοσύνης κύριο Κοσμάτο.
Παρόλα αυτά η επιστολή αυτή αφού υπογράφηκε από όλους κοινοποιήθηκε στον υπουργό δικαιοσύνης κύριο Τσιάρα ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 δήλωσε ικανοποιημένος από την συναίνεση των φορέων του Βόλου και ότι θα αναθέσει το θέμα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

Τον Αύγουστο του 2020 μετά από ερώτηση της λαϊκής συσπείρωσης Βόλου γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες και για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το οικόπεδο της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Βόλου κρίθηκε ακατάλληλο από τις υπηρεσίες του υπουργείου δικαιοσύνης, στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι αυτό είναι υπό διερεύνηση και σύντομα αν δεν υπάρξει επίσημη απάντηση θα προτείνει νέο χώρο ιδιοκτησίας του δήμου.
Τον Οκτώβριο αποφασίζεται και δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ότι μεταξύ των δικαστικών κτιρίων που θα ανεγερθούν με ΣΔΙΤ θα είναι και αυτό του Βόλου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου διάβασαν τα νέα με επιφύλαξη αφού ήταν σε γνώση τους ότι το υπουργείο δεν είχε πάρει τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας προστασίας ανηλίκων για αλλαγή της χρήσης του οικοπέδου σε χώρο ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Βόλου
Τον Δεκέμβριο του 2020 και χωρίς καμιά ενημέρωση της επιτροπής κτηρίου του δικαστικού μεγάρου Βόλου, ο τοπικός τύπος έγραψε για ένα πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Βόλου από τη μία πλευρά και βουλευτή της ΝΔ και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Βόλου από την άλλη.
Ζητάμε άμεσα να διευκρινιστεί από όλους τους εμπλεκόμενους τί ακριβώς συμβαίνει.
Είναι αλήθεια ότι το οικόπεδο της στέγης ανηλίκων δεν κρίθηκε κατάλληλο για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου ή μήπως το υπουργείο κρύβεται πίσω από την αντίδραση της Προέδρου της εταιρείας προστασίας ανηλίκων για αλλαγή χρήσης;
Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε στον υπουργό δικαιοσύνης από τον δήμαρχο Βόλου νέος χώρος, ιδιοκτησίας του δήμου και αντιδρούν οι δικηγόροι του Βόλου;
Το παραπάνω κείμενο θα κοινοποιηθεί στο ΔΣ του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων της περιφέρειας του πρωτοδικείου Βόλου .

Ιωάννα Παπαδημητρίου
Γραμματέας της αγωνιστικής συσπείρωσης δικαστικών υπαλλήλων Βόλου
Εκπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου στην ΟΔΥΕ
Εκπρόσωπος της ΟΔΥΕ στην ΑΔΕΔΥ”

Προηγούμενο άρθροΜεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού: Κρούσματα και στην Ελλάδα -Τι φοβούνται οι ειδικοί
Επόμενο άρθροΣκωτία: Οδεύει σε lockdown έως την άνοιξη σύμφωνα με τους Times