Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic.gr αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δείχνει πως εφτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας προηγείται ελαφρώς του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

Χάρης Δούκας: 21,5%
Νίκος Ανδρουλάκης: 20,9%
Παύλος Γερουλάνος: 18,4%
Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), ωστόσο ο ίδιος ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος και τάχθηκε στο πλευρό του Χάρη Δούκα, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του.

Με ποιον πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι απειλή για τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη
Στην ίδια έρευνα καταγράφηκε και ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δεν μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο (18,3%) με αρκετό «αέρα» σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, μετά τον Χ. Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Π. Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης (7,4%).

Ήττα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ
Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς, παρ’ ότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.grΔημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Δούκα με 21,5% για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ -Ακολουθεί ο Ανδρουλάκης με 20,9% – iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την στήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες;»
Επόμενο άρθροΚαθημερινά τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου από 1/7