Παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη ο διευθύνων σύμβουλος της Pulse, Γιώργος Αράπογλου η εικόνα δεν δείχνει να μεταβάλλεται αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας: Η ΝΔ παραμένει σταθερά μπροστά με ελάχιστες απώλειες της τάξης της μισής μονάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη (αμφότερα τα κόμματα αυξάνουν κατά 0,5% τα ποσοστά τους) ενώ οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε υψηλό ποσοστό, δείκτης που ίσως επιβεβαιώνει τους φόβους για μεγάλη αποχή. Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα για την δεύτερη θέση, ωστόσο δεν έχει κλειδώσει ακόμη, όπως ούτε η τέταρτη, όπου τα εύρη των ποσοστών ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν ασφαλή πρόβλεψη.

Pulse: Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 14 μονάδων καθώς συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ (11,5%), Ελληνική Λύση 7,5% και ΚΚΕ 6,5%. Στο 3% είναι Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25. Η «γκρίζα ζώνη» φτάνει στο 12,7% καθώς το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο 10,7% και 2% στο λευκό/αποχή.

Pulse: Σενάριο κατανομής αναποφάσιστων
Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ έχει διαφορά 15,5 μονάδων καθώς συγκεντρώνει 32%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά δεύτερος με 16,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 13%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 8,5%, ΚΚΕ με 7,5%, Νίκη και Πλεύση με 3,5% και η Νέα Αριστερά με 3

Το 36% του ευρύτερου κεντρώου χώρου θα ψηφίσει ΝΔ, όπως και το 20% του υπόλοιπου εκλογικού σώματος.

Στην υπόθεση κατανομής αναποφάσιστων, η ΝΔ έχει «κατώφλι» το 29,1% και «ταβάνι» το 34,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από 14,2% και μπορεί να φθάσει έως 18,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 11%-15%, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κλειδώσει ακόμη η δεύτερη θέση, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλεονέκτημα. Επίσης μάχη δίνεται για την τέταρτη θέση, καθώς το ΚΚΕ έχει εύρος από 5,9%-9,1% και η Ελληνική Λύση από 6,9% έως 10,1%.

ADVERTISING

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  30/05/2024  22:56
Ευρωεκλογές 2024: Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν κυριαρχία ΝΔ-Μητσοτάκη -Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  31/05/2024  19:44
Δημοσκόπηση Marc: Στο 33,4% η ΝΔ, διαφορά 16,9 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ -Μάχη στους «μικρούς»
Pulse: Εκτίμηση εδρών
Στον υπολογισμό των εδρών, η ΝΔ με μέση τιμή 32% αναμένεται να βγάλει από 7 έως 8 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5% από 3-4, το ΠΑΣΟΚ με 13% συν πλην 3 έδρες.

Pulse: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει τεράστια διαφορά. Προηγείται με 35%, ενώ ακολουθεί ο «κανένας» με 23%. Ο Στ. Κασσελάκης στην τρίτη θέση με 13%. Πιο πίσω είναι οι Ν. Ανδρουλάκης με 7%, Δ. Κουτσούμπας με 5%, Κ. Βελόπουλος επίσης με 5% και Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και το εύρημα σε σχέση με την διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον λεγόμενο «ευρύτερο κεντρώο χώρο (κεντροαριστεροί, κεντρώοι, κεντροδεξιοί). Εκεί ο Κ. Μητσοτάκης σαρώνει με ποσοστό 49%. Οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης παίρνουν από 11%. Στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα, επίσης προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 21% ενώ ακολουθεί ο Στ. Κασσελάκης με 17%.

Για την βεβαιότητα συμμετοχής στις εκλογές, το 69% είπε πως σίγουρα θα πάει να ψηφίσει.

Τέλος, το 67% απάντησε πως είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα ψηφίσει αυτό που έχει επιλέξει.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ σε μορφή PDF

Πηγή: iefimerida.grΔημοσκόπηση Pulse: Στο 32% η ΝΔ, σαρώνει το κέντρο ο Μητσοτάκης -15,5 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ – iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΝέα ελπίδα για τη θεραπεία καρκίνου στον πνεύμονα: «Εντυπωσιακά αποτελέσματα» σε κλινικές δοκιμές φαρμάκου