Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη και συντονίστριες τις κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγο-Επιστημονικά Yπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργό-Στέλεχος Πρόληψης, πραγματοποίησε τον Μάιο του 2024, δράσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με σκοπό τη θωράκιση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των ατόμων και την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις: Ένα (1) βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Γυμνασίου Τσαγκαράδας, με θέμα το «Σχολικό εκφοβισμό». Μία (1) διαδραστική ενημέρωση στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου Τσαγκαράδας, με θέμα τις «Νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες (τσιγάρο-αλκοόλ)». Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στα νήπια του 1ου Ν/Γ Βόλου, με θέμα την «Αυτοεκτίμηση». Μία (1) ομιλία στους γονείς του 2ου Ν/Γ Κάτω Λεχωνίων, με θέμα τη «Μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό – Ο ρόλος του γονέα». Μία (1) ομιλία στους γονείς του 4ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, με θέμα την «Οριοθέτηση του παιδιού» και μία (1) ομιλία με το ίδιο θέμα στους γονείς του 1ου Ν/Γ Βόλου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μία (1) επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του 4ου Ν/Γ Αλμυρού, με θέμα τη «Διαχείριση της σχολικής τάξης».
Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των παραπάνω σχολείων για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

Προηγούμενο άρθροΗ ΛΑΣ για τα προβλήματα στη Δημοτική Κοινότητα Μακρινίτσας
Επόμενο άρθροΤο Cornell University ανακάλυψε τους βοτανολογικούς θησαυρούς του Πηλίου