Μια απίστευτη έκπληξη βίωσαν ο Στέφανος Κόντος και η ομάδα του, «On a single breath» στην Αλόννησο.  Διέσωσαν με μια ανάσα ένα αγριοκάτσικο που βρέθηκε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος στο νησί της Περιστέρας.

Ο Στέφανος Κόντος και η ομάδα του, ελεύθερης κατάδυσης, «On a single breath» εκτελούσαν υποβρύχια αποστολή με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στην βόρεια πλευρά της Αλοννήσου (σε εκείνο το σημείο βρίσκεται κοντά και το αρχαίο Ναυάγιο της Περιστέρας).

Ένα κατσικάκι από τον ουρανό…!
Ξαφνικά λοιπόν, βλέπουν ουρανοκατέβατο ένα κατσικάκι να προσγειώνεται μες στη θάλασσα και κυριολεκτικά μέσα στην αγκαλιά τους. Ο Γιώτης!!! Έτσι το ονόμασαν αστραπιαία… όπως αστραπιαία έσπευσαν και να το σώσουν.
Χωρίς να το σκεφτούν, όπως δηλώνουν στο , αμέσως κινητοποιήθηκε όλη η ομάδα μαζί και τα άτομα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για τη διάσωση του. Δεν δίστασαν λεπτό και αποφάσισαν να το ανεβάσουν στο σκάφος. Δεν ήταν εύκολο όμως…

Ο δύτης της On a single breath, αρχιτέκτονας, Σωτήρης Σταματόπουλος

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε στα βράχια, αλλά έπεσε με μιας μέσα στο νερό. Καταλαβαίνετε όμως πόσο τρομαγμένο ήταν. Έκλαιγε και προσπαθούσε να επιπλεύσει, περιγράφει ο Στέφανος Κόντος.

Πηγη: BestNews.gr