Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια Βασίλη, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ζητώντας την παρέμβασή του για την ταχύτερη διαδικασία αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις, κυρίως αυτών που εδρεύουν στη συνοικία των Παλαιών Βόλου.
Στην επιστολή αναφέρεται «η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στα Παλαιά, οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τις δυο απανωτές κακοκαιρίες, χάνοντας σχεδόν ολοσχερώς εμπορεύματα, πρώτες ύλες, μεταφορικά μέσα και μηχανήματα».
Παρόλο που πολλές επιχειρήσεις του Βόλου έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο arogi.gov για την λήψη αποζημιώσεων, αυτή δεν έχει καταβληθεί ακόμη. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αρχίσουν οι διαδικασίες, τόσο για τη σταδιακή αποκατάσταση ζημιών όσο και για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους.
Τονίζεται ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε αγανάκτηση και απελπισία, καθώς πέρα από τις τρέχουσες φορολογικές κι ασφαλιστικές υποχρεώσεις υπάρχουν ανάγκες αγοράς νέου εμπορεύματος αλλά και πρώτων υλών για να ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων τους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά άμεσα την παρέμβαση του Υπουργού για την ταχύτατη αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στις επιχειρήσεις με έδρα την περιοχή Παλαιών Βόλου, καθώς χρήζουν άμεσης οικονομικής αρωγής και επισυνάπτεται η λίστα των επιχειρήσεων της περιοχής, όπου έγινε η καταγραφή.
Τέλος, σημειώνεται ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και πρόληψη προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία θα είναι μοιραία τόσο για τους τοπικούς επιχειρηματίες και εργαζομένους όσο και για την ευρύτερη εγχώρια οικονομία.
![](https://istigmes.com/wp-content/uploads/2024/02/ygeia_volou_02-24.jpeg)
![](https://istigmes.com/wp-content/uploads/2024/02/ygeia_volou_02-24.jpeg)