Η διαΝΕΟσις, το Πρόγραμμα για την Ελληνική Διασπορά (Greek Diaspora Project at SEESOX) του Κέντρου Νοτιοανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και η Ομάδα Ελληνικής Πολιτικής της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών (Greek Politics Specialist Group – Political Studies Association) διοργανώνουν, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, εκδήλωση με θέμα:

«Συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού
στο πολιτικό γίγνεσθαι»

Σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής, πανεπιστημιακοί του εξωτερικού και της εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας, ειδικοί σε θέματα διασποράς και μετανάστευσης θα εκθέσουν τις απόψεις τους στη συζήτηση, τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. στην κεντρική σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
Η εκδήλωση διαρθρώνεται γύρω από δύο συζητήσεις. Με τη συμβολή ακαδημαϊκών, το πρώτο πάνελ θα εστιάσει σε ευρύτερα ζητήματα της πολιτικής συμμετοχής της διασποράς, θα αναγνωρίσει πεδία, δρώντες και τρόπους όπου αυτή μπορεί να λάβει χώρα. Με τη συμμετοχή πολιτικών, το δεύτερο πάνελ θα προσεγγίσει τις δυνατότητες, τις δυσκολίες και τα όρια της άσκησης του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981
Επόμενο άρθροΠαρουσιάζεται η έρευνα της διαΝΕΟσις για την ακραία φτώχεια