Χθες Κυριακή, στο Ξενία του Βόλου παρουσία των μελών και φίλων του Σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ‘’ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Την εκδήλωση πλαισίωσε το Μουσικό Σύνολο’’ Ίαμβος’’και η κα Τζένη Χατζηδήμου (φωνή) με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
Το Σωματείο μας γιορτάζει εφέτος, τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του έργου του Μουσείου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας . Από την ίδρυσή του, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου συμπορεύεται με την ιστορία της πόλης μας, υπηρετώντας τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα αυτού του τόπου, προωθώντας την έρευνα, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση στις νέες γενιές, πάντα σε διάλογο με την κοινωνία και παρέχοντας σημαντική προστιθέμενη αξία στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κατα τη διάρκειά της και η απονομή του τρίτου βραβείου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) , για το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς 2018, κατα την οποία το Σωματείο ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ‘’, διακρίθηκε για τις ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητές του.
Ευχαριστούμε πολύ, τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου, που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Η παρουσία σας στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Σωματείου μας, είναι πολύτιμη.

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Βγαίνουν τα τρακτέρ σήμερα στους δρόμους
Επόμενο άρθροΗ Επιτροπή Πολιτών για την Καραμπατζακη θυμίζει την ιστορία του έργου της ανάπλασης