Με σκοπό την ανάδειξη και συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών & Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21 συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία» στις 5 & 6 Απριλίου 2024. Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Την Παρασκευή 05/04/2024 (18.00-21.00) θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα της παιδικής προστασίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της εμπορίας ανθρώπων, από ειδικούς/ές επιστήμονες/ισσες, καθώς και εκπροσώπους σχετικών
φορέων. Το Σάββατο 06/04/2024 (10.30-17.30) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με
φοιτητές/τριες και μαθητές/τριες, με παράλληλη προβολή μικρής διάρκειας ταινιών και παρουσίαση εργασιών των μαθητών/τριών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Σαράτση του παραλιακού συγκροτήματος (κτήριο Παπαστράτου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η παιδική ευαλωτότητα αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης είναι ιδιαίτερα έντονος τις τελευταίες δεκαετίες. Το ίδιο έντονος είναι ο ρυθμός αύξησης των ανηλίκων και ενηλίκων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Έχουν καταγραφεί ήδη κάποιες σημαντικές ενέργειες για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού. Ωστόσο, η ανάγκη για μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις είναι επιτακτική και αποτελεί προτεραιότητα μας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος της ευρύτερης σχολικής κοινότητας είναι καταλυτικός. Η ενδυνάμωση της μπορεί να εξασφαλίσει προοπτικές συμπερίληψης και αποτελεσματικής προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΝέα αρχή για τον τόπο μας: «Oι επιτυχίες των παιδιών μας, ελπίδα για το μέλλον!»
Επόμενο άρθροΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ