Μαθητικό συλλαλητήριο με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Βόλο. Οι μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα “θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”. Στο Δημαρχείο, τετραμελής αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με τον Αχ. Μπέο, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα των σχολείων. Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι θα επισκεφθεί τα διδακτήρια προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τα ζητήματα που θέτουν οι μαθητές.

«Στο σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι να συνδικαλίζεστε. Εάν το σχολείο σας έχει κάποιες ελλείψεις είμαι μαζί σας και κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που έχει οικονομικά προβλήματα και όλοι προσπαθούμε να αγγίξουμε το καλύτερο. Από πλευράς Δήμου κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Φαίνεται και στην πόλη και στα περισσότερα σχολικά κτίρια» είπε στους μαθητές ο κ.Μπέος ο οποίος αύριο θα βρεθεί στις 10:30 το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στις 11:00 στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου.
«Σας μιλάω σαν πατέρας ή σαν φίλος. Αυτό που κάνετε είναι μεγάλο λάθος. Πηγαίνετε στο σχολείο για να μορφωθείτε. Με αυτό που κάνετε εξυπηρετείτε κάποια πολιτικά συμφέροντα και δεν το καταλαβαίνετε» πρόσθεσε.
Διαβεβαίωσε επίσης πως αν τα αιτήματα των μαθητών άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, θα επιλυθούν.
«Εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει καταγραφή των αναγκών για τα σχολεία. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».