Ένα από τα 18 νέα κρούσματα της Θεσσαλίας, εντοπίστηκε το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Βόλου, σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα είναι  “ορφανό”. Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα στον Βόλο αφορά άτομο που εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

Η εικόνα στην υπόλοιπη Θεσσαλίας έχει ως εξής:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί επαφή παλαιότερου κρούσματος (27/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 3 κρούσματα μετέβησαν και εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δύο στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα επέστρεψαν από άλλη γεωγραφική περιοχή και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωματολογίας. Επιπρόσθετα 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα επέστρεψαν από περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (28/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid-19.
Τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (26/09/2020) και εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 1 κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (24/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης.