Ένταση προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στον Βόλο, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ. Η κ. Τσαγανού αρχικά τόνισε ότι το θέμα έρχεται εξ αναβολής, καθώς έχει αναβληθεί πολλές φορές, με τον κ. Αγοραστό να παίρνει τον λόγο και να λέει πως αυτό έγινε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές και το ζήτησαν οι παρατάξεις.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι υπέγραψε τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος καθώς ο διευθυντής είχε βγει στη σύνταξη. Πάνω στο θέμα επικράτησε πανικός όταν τέθηκε στη συζήτηση το θέμα των υπηρεσιών με τον κ. Κουρέτα να τονίζει ότι “αν είναι δυνατόν ότι θα άλλαζα την εισήγηση των υπαλλήλων! Δεν τους πιέζω όπως έκαναν κάποτε κάποιοι άλλοι”, με τον Κ. Αγοραστό να απαντά στον Δ. Κουρέτα ότι η νέα περιφερειακή αρχή είναι ανεπαρκής και ξεκαθάρισε ότι δεν παρενέβη στις υπηρεσίες.

“Καθίστε στα αυγά σας και κάντε αντιπολίτευση”, είπε ο κ. Κουρέτας, με τους πολίτες που βρίσκονται στην αίθουσα να φωνάζουν στον κ. Αγοραστό “Κάτσε κάτω”.

Τον λόγο έλαβε η κ. Παπακωνσταντίνου από το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Μαγνησίας εξηγώντας ότι η θετική εισήγηση της Υπηρεσίας για το επιχειρηματικό πάρκο που θέλει να δημιουργήσει η ΑΓΕΤ έγινε από τον κ. Βλιώρα και υπεγράφη και από την ίδια και σημείωσε ότι η Υπηρεσία γνωμοδότησε από περιβαλλοντικής άποψης καθώς ο νόμος αναφέρει ότι για ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων, όταν πρόκειται για μεμονωμένη μονάδα και θέλει έγκριση επιχειρηματικού πάρκου μέσα στον χώρο της δεν χρειάζεται νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ούτε νέα ΑΕΠΟ. Αυτά χρειάζονται όταν αλλάξει η επιχείρηση δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η περιφερειακή αρχή τίθεται κατά της ίδρυσης του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ με τον κ. Κουρέτα να σημειώνει ότι έλλειπαν ορισμένες περιβαλλοντικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ έπρεπε ο φάκελος της ΑΓΕΤ να περάσει και από άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας, πράγμα που δεν έγινε γι’ αυτό και είναι παράνομη η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Προηγούμενο άρθροà Paris 30 γαλλικά τραγούδια για το Παρίσι
Επόμενο άρθρο“Όχι” του Περιφερειακού Συμβουλίου σε Επιχειρηματικό Πάρκο ΑΓΕΤ και LNG