«Χλιαρό» χαρακτηρίζεται προς το παρόν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το Πήλιο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργο Ζαφείρη που μίλησε στη “Θεσσαλία”, «πολλά από τα χωριά του Πηλίου είναι προσβάσιμα και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Η ίδια εικόνα αφορά και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Το οδικό δίκτυο του Πηλίου λειτουργεί σε αρκετά σημεία, ωστόσο προς το παρόν το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα».
Μάλιστα ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι «δεν θα καλούσαμε τον κόσμο να έρθει αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα και να θέσουμε σε κίνδυνο τον κάθε επισκέπτη. Υπάρχουν πολλά χωριά και περιοχές του Πηλίου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους. Στο 60% περίπου των ορεινών και χειμερινών καταλυμάτων σε Βόλο, Αγριά, Χάνια, Μούρεσι, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ έχει επανέλθει κι ένα τμήμα των επιχειρήσεων στο Νότιο Πήλιο μέχρι την Άφησσο. Ήδη οι κρατήσεις που έχουμε, είναι από Β. Ελλάδα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και ο κόσμος μπορεί να κάνει κρατήσεις και για τριήμερα και Σαββατοκύριακα και για συνέδρια μέσα στον Νοέμβριο».
Ένα επίσης σημαντικό θέμα, το οποίο έθεσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, είναι η διασφάλιση της ενημέρωσης που δίνεται σχετικά με το νερό σε διάφορες περιοχές του Πηλίου.
Όπως είπε, «πρέπει το υπουργείο υγείας μαζί με την 5η ΥΠΕ να κάνουν παντού δειγματοληπτικούς ελέγχους και να μην καταδικάζουν μονοκοντυλιά περιοχές οι οποίες μετά τον Καλλικράτη μπορεί να συνενώθηκαν με άλλους δήμους, αλλά διατήρησαν τα δικά τους αντλιοστάσια και υδραγωγεία. Δεν είναι όλες οι περιοχές του Πηλίου ίδιες. Η κάθε μία είναι ξεχωριστή. Δεν μπορούν να καταδικάζονται περιοχές με μία ανακοίνωση».

Προηγούμενο άρθροΧιλιάδες Βολιώτες στην παραλία έτρεξαν για την Φλόγα
Επόμενο άρθροΤάσος Τσιαπλές: “Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος”