Κατά την διάρκεια επερώτησης της Περιφερειακής Παράταξης «Πρωτοβουλία» σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Κουρέτα.
Η επερώτηση αφορούσε στην Επιχορήγηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση της χημικής σύστασης και της προέλευσης της δυσοσμίας στο πολεοδομικό
συγκρότημα του Βόλου.

Ενώ ο κ. Κουρέτας παρέθετε τα στοιχεία ο Περιφερειάρχης φέρεται να του είπε ότι «δεν είναι ειδικός και δεν έχει τον θεσμικό ρόλο για τα στοιχεία που παραθέτει» κάτι που εξόργισε τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κουρέτας με απόφαση της Κομισιόν τέλη Δεκεμβρίου του 2018 , διορίστηκε για 5 χρόνια ως μέλος της επιτροπής της υπεύθυνης για την εκτίμηση χημικών κινδύνων εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Δείτε την απόφαση της Κομισιόν που πιστοποιεί ότι ο κ. Κουρέτας είναι μέλος της επιτροπής.

Η απόφαση της Κομισίον

Ο κ. Κουρέτας έφυγε από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε λίγη ώρα είχε στείλει την παραπάνω απόφαση σε όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Γερό… φάουλ του Περιφερειάρχη…

Τ.Κ.

Πηγή: https://www.larissanet.gr/2020/02/14/epeisodio-agorastou-koureta-sto-perifereiako-symvoulio/